*Nettavisen* Sport.

Köln-sjefen verner Solbakken

Foto: Ap/Scanpix

- Han har vår tillit og skal forberede laget i fred, sier direktøren.

26.03.12 16:20

I helgen gikk det fryktelig galt for Ståle Solbakken og hans Köln. Hjemme mot topplaget Borussia Dortmund ble det 1-6-tap.

I etterkant av grusingen tok den norske treneren affære og kalte inn til krisemøte med spillerne for å stille sterkere til møtet med Augsburg neste helg.

FC Köln ligger som nummer 14 i Bundesligaen etter 27 kamper. Laget står med 28 poeng og bør helst vinne noen kamper til i vår, for å unngå nedrykk.

- På benken
Skal man tro den tyske klubbens direktør, Claus Horstmann, så vil Solbakken få muligheten til å lede laget mot trygg plass på tabellen.

- Absolutt, Ståle blir å finne på benken mot Augsburg, sier han til lokalavisen Express.

Horstmann verner enn så lenge den norske treneren og mener søndagens braktap først og fremst var spillerens feil.

- Ingen av spillerne står fram og hjelper lagkameratene med å prestere. De må sammen sørge for stabilitet og om det ikke skjer, er det et mentalt problem, sier Horstmann.

- Har tillit
Köln-direktøren sier han er overbevist om at Solbakken og hans stab er i stand til å ta de rette beslutningene. Men påpeker at laget nå må vise noe helt annet i de kommende kampene.

- Treneren har vår tillit og da kan han forberede lagt i fred. Deretter er det spillerne som må ta ansvar på banen og prestere, sier han.

Tidligere i vinter måtte sportsdirektør Volker Finke gå av etter det som skal ha vært interne stridigheter i Köln. Hortmann angrer ikke på den avgjørelsen.

- Tidspunktet for den avgjørelsen var riktig. Vi ser oss ikke tilbake nå. Det var en beslutning som måtte gjøres, avslutter Horstmann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.