RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Kom deg av banen, Lloris»

Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Men keeperen nektet å høre på lagkameratene, og reddet poeng for Tottenham.

EVERTON - TOTTENHAM 0-0:

Everton tok imot Tottenham hjemme på Goodison Park på søndag med statistikken på sin side:

På de sju siste hjemmeoppgjørene mot Spurs hadde ikke de blåkledte vertene tapt én eneste gang. Faktisk hadde Everton vunnet de tre siste hjemmekampene, og hjemmestatistikken ellers talte også til vertenes fordel: 28 poeng av 30 mulige de siste ti hjemmekampene i serien er rett og slett en svært imponerende bragd.

Men Tottenham er ingen enkel motstand: laget er det nest beste bortelaget i serien, med tre borteseirer av fire mulige hittil i sesongen.

- Husker det ikke
Dermed var det kanskje ingen overraskelse at kampen endte uten seierherre. Selv med en svimmel Hugo Lloris i Tottenham-buret det siste kvarteret klarte ingen lag å få hull på byllen, i oppgjøret som altså endte målløst 0-0. Tottenham-manager André Villas Boas sier den franske keeperen ikke husker sammenstøtet.

- Hugo husker ingenting, han mistet bevisstheten. Men han var klar på at han ville fortsette kampen og viste stor moral, sier Villas-Boas til BBC.

- Det var derfor vi valgte å beholde ham på banen. Det var tydelig at spilleren var fokusert og engasjert. Det var en tøff smell, men det så ut til at han var i stand til å fortsette. Det er jeg som tar avgjørelsen. Brad (Friedel) var klar til å komme på banen, men Hugo viste klart at han ønsket å fortsette, sier manageren.

I TV 2-studio reagerte ekspert Alexander Schau kraftig på avgjørelsen om å la Lloris fortsette.

- Det er en ren, skjær skandale at han får fortsette, sier TV 2-profilen.

- Hvis man er knocket ut i en fotball-, hockey- eller håndballkamp er du ferdig for dagen, så enkelt er det. Han er slått ut. Når man ser det kneformede merket han har i ansiktet, så er det soleklart hodeskade. Fotball er en parodi. Det er irriterende med fotball at hodeskader ikke er så alvorlig. Nå må man begynne å ta det alvorlig, sier Schau.

Straffesituasjon I
Første omgang på Goodison Park var ikke så altfor mye å skrive hjem om.

Tottenham tok initiativet fra start og var det førende laget, men klarte sjeldent å omsette ballinnehavet i noen virkelig farlig målsjanser.

Det mest dramatiske de første 45 minuttene skjedde midtveis i omgangen, da Evertons høyreback Seamus Coleman skled og mistet ballen i farlig område. Jan Vertonghen plukket opp kula og førte den inn i 16-meteren, før han tilsynelatende ble revet ned av Coleman.

Spurs-fansen ropte på straffe, men dommer Kevin Friend lot være å dømme, og reprisene viste at dommeren antakelig gjorde det rette ved å la spillet gå videre.

Straffesituasjon II
Midtveis i andre omgang var Coleman og Vertonghen involvert i en ny straffesituasjon, men denne gangen var det Coleman og Everton som følte seg snytt for straffespark.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Everton-forsvareren dro seg inn i boksen og skulle til å fyre løs da han fikk et kakk på leggen av Vertonghen. Coleman falt, men kom seg raskt opp igjen og løsnet skuddet, som gikk ufarlig til side for mål. Og om ikke den forrige situasjonen var tvilsom, så det i hvert fall ut til at Kevin Friend med rette kunne blåst i fløyta denne gangen.

Det gjorde han altså ikke, men Everton fortsatte å kjøre kampen - som de hadde tatt over, etter at Tottenham hadde vært det beste laget i første omgang.

Nektet å gå av banen
Kvarteret før slutt fikk Tottenham-keeper Hugo Lloris seg en virkelig smell, da Romelu Lukaku uforskyldt kjørte kneet opp i sisteskansens hode i en duell.

Det virket som om reservekeeper Brad Friedel måtte i aksjon for gjestene, men til tross for innstendige forsøk på overtalelse fra egne lagkamerater ble franskmannen værende på banen - mens en forvirret Friedel sto på sidelinja og applauderte keeperkollegaen.

Så hard var smellen, at Lukaku selv måtte forlate banen med en kneskade etter kollisjonen med Tottenham-keeperen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Og typisk nok var Lloris på plass og hindret innbytter Gerard Deulofeu i å score med et herlig tigersprang i sluttminuttene.

Flere mål ble det imidlertid ikke, selv med ni minutter overtidsspill, og dermed må Tottenham vente minst et år til før de kan juble over tre seriepoeng over Everton på Goodison Park.

Det ene poenget fører Spurs opp på fjerdeplass på tabellen, à poeng med Chelsea på andreplass. Ned til Everton på sjuendeplass skiller det imidlertid ikke mer enn et poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere