*Nettavisen* Sport.

Komi-mål avgjorde toppkampen

Foto: Tom Gustavsen / Romerikes Blad

- En gedigen tabbe av keeper.

03.06.12 18:02

Ull/Kisa - Sarpsborg 08 2-1:

Søndagens toppoppgjør i Adeccoligaen ble avgjort på utrolig vis, da bortelagets keeper Haraldur Björnson sparket ballen i ryggen på Ull/Kisas Steevan Dos Santos før den spratt i mål.

Sarpsborg 08-keeperen var irritert over Dos Santos som bestemte seg for å stå i veien da Björnson skulle sparke ut ballen. Istedenfor for å sparke ut ballen et annet sted, spilte Björnson ballen demonstrativt ut, før den altså traff Dos Santos i ryggen, spratt over han selv og tilbake i mål.

Episoden skjedde snaue ti minutter før slutt, og ble utslagsgivende i kampen om tabelltopp før Adeccoligaen tar EM-pause.

TV 2s ekspertkommentator slo fast at det hele var etter reglene, og at all skyld må tillegges keeper Haraldur Björnson.

- Jeg kan ikke se at han (dos Santos, red.anm.) gjør noe feil. En meget snodig scoring, og en gedigen tabbe for Björnson, sa Thomas Berntsen.

Ull/Kisa fikk en knallstart på søndagens hjemmekamp. I det femte minutt kastet Kim Holmen langt inn i feltet, og Henrik Nordnes stanget ballen inn til 1-0-ledelse.

Et straffespark etter en times spill sørget for at lagene var like langt. Mohamed Elyounoussi falt lett i duell med Pål Steffen Andresen, men dommeren pekte på 11-metersmerket. Nicolay Solberg var iskald og satte inn utligningen.

Resten er altså YouTube-historie.

Etter ti serierunder topper dermed Ull/Kisa Adeccoligaen fire poeng foran dagens motstander.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.