RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Komiker avbrøt Blatters pressekonferanse

SEPP BLATTER: Fikk penger kastet på seg.
SEPP BLATTER: Fikk penger kastet på seg. Foto: Arnd Wiegmann (Reuters)
Sist oppdatert:
Omstridte Sepp Blatter skulle til å starte en pressekonferanse, men så dukket Simon Brodkin opp.

Sepp Blatters pressekonferanse mandag ble avbrutt da den britiske komikeren Simon Brodkin kastet pengesedler mot FIFA-presidenten.

Blatters pressekonferanse skulle starte 15.00. Noen minutter forsinket startet sendingen. Det første som da skjedde var at den britiske komikeren Simon Brodkin tok seg opp på scenen og kastet en bunke pengesedler mot sveitseren.

Han stilte seg opp foran Blatter da pressekonferansen skulle starte. Demonstranten henvendte seg til de ventende pressefolkene med en bunke dollar i hånden. Da han ble ført vekk av sikkerhetsvakter kastet han pengene mot Blatter og sa at pengene var til støtte for Nord-Koreas søknad om å få VM i fotball i 2026.

Tidligere i sommer avbrøt Brodkin rapperen Kanye Wests konsert på Glastonbury. For to år siden fikk han også oppmerksomhet da han snek seg inn på banen og forsøkte å varme opp sammen med Manchester City før en kamp mot Everton.

Bekreftet FIFA-exit
Like etter pengekastingen gikk Blatter opp på talerstolen.

- Jeg beklager forsinkelsen, men vi er nødt til å rydde opp her før jeg kan snakke til dere om fotball. Dette har ikke noe med fotball å gjøre., sa Blatter til pressen.

Ti minutter senere kom Blatter tilbake for å fortsette pressekonferansen. Der bekreftet han definitivt at han ikke kommer til å stille til valg på ny.

FIFA-styret hadde tidligere mandag bestemt at 26. februar 2016 er dato for det ekstraordinære presidentvalget.

- Jeg er ikke en kandidat i det kommende valget. Jeg har satt min plass til disposisjon for at det skal velges en ny president. Det kan ikke bli meg, jeg er den gamle presidenten. 26. februar har FIFA en ny president, sa Blatter.

Pressekonferansen var første gang Blatter snakket offentlig siden han annonserte sin avgang 2. juni. Han fikk også spørsmål om hva han skal gjøre når hans tid i FIFA snart er over.

- Jeg tror jeg vil tilbake til min gamle jobb som journalist, det er også hobbyen min. Jeg vil drive med radio. Det er det viktigste mediet for å få informasjon, folk kan høre på det 24 timer i døgnet, sa Blatter uten å utdype mer.

Spesialenhet
På pressemøtet fortalte Blatter også at FIFA nå skal opprette en spesialenhet bestående av elleve personer. Den får ansvaret for å reformere det internasjonale fotballforbundet.

På FIFAs neste styremøte i september skal spesialenheten legge fram sine reformforslag.

Blatter innledet pressekonferansen ved å beskrive den pågående korrupsjonsetterforskningen mot FIFA som en tsunami som traff forbundet.

- Men bølgene har ikke tatt meg, sa han med hentydning til de som mener han bør være ansvarlig for korrupsjonen som skal ha pågått.

Blatter la da også senere til at han ikke kunne ta ansvar for moralen til FIFA-medlemmer han selv ikke har valgt inn i organisasjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere