Komisk tabbe ga Vålerenga blod på tann

VIF-SEIER: Daniel Fredheim Holm feirer sin fulltreffer.

VIF-SEIER: Daniel Fredheim Holm feirer sin fulltreffer. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Osloklubben vant som de ville mot Sarpsborg.

18.10.15 20:07

VÅLERENGA- SARPSBORG 08 3-1:

Verken Vålerenga eller Sarpsborg hadde all verden å spille for da lagene møttes i Oslo søndag kveld. Tre poeng sto likevel på spill i hovedstaden.

Takket være mål av Elias Mar Omarsson, Ghayas Zahid og Daniel Fredheim Holm kunne vertene innkassere disse. Det betyr at VIF i teorien fortsatt kan ta bronse i årets utgave av Tippeligaen. Eter 27 runder er osloklubben åtte poeng bak Strømsgodset på tredjeplass.

- Vår tur
Det er totalt ni poeng igjen å kjempe om i høst og dermed er det håpet av det ytterst syltynne slaget, men Kjetil Rekdals menn har i hvert fall alle muligheter til å klatre et par plasser opp på tabellen før sesongslutt.

Trener Kjetil Rekdal var likevel ikke helt fornøyd da han sankket med C More etter kampslutt:

- Vi er fortsatt ustabile. På vårt beste er vi gode, men vi gjør noen feil innimellom som gjør at kampen lever litt mer enn nødvendig. Vi er heldig som får to mål etter feil fra Sarpsborg, men vi har rotet bort nok poeng i år, så det er greit at det er vår tur til å profittere litt på andres feil.

- Vi brenner store sjanser. Vi har et stolpeskudd og misser alene med keeper. Det er sjanser vi skal sette i mål, ganske enkelt. Vi får glede oss over tre poeng og at vi avslutter sesongen på en god måte, sier Rekdal.

Alexander Groven scoret det som bare ble et trøstemål for gjestene. Sarpsborg har fortsatt 28 poeng og en trygg luke til nedrykksstriden.

LES: Detaljert kampreferat

Tabbemål
Det var Vålerenga som tok ledelsen på Ullevaal stadion og scoringen kom etter 32 minutter. Rasmus Lindkvist kom seg rundt på kanten og la inn. Daniel Fredheim Holm flikket ballen videre og Ghayas Zhaid fikk en lang tå på den da han tuppet videre til Elias Mar Omarsson.

Islendingen hamret til og ballen suste forbi Duwayne Kerr i buret.

Lik etter doblet hjemmelaget ledelsen og målet kom etter en generaltabbe bak hos gjestene. Kerr tok et frispark og slo ballen kort til kollega Andreas Nordvik. Han slo igjen tilbake mot egen keeper, men traff litt dårlig og Omarsson snappet opp kula. Han spilte videre til Ghayas Zhaid og playmakeren kunne enkelt sette inn Vålerengas andre.

Hjemmelaget var to mål foran da dommeren blåste for pause.

Holm-perle
Kort tid ut i andre omgang skapte imidlertid Sarpsborg ny spenning i kampen. Alexander Groven kom på løp og fikk ballen. I duell med Jonathan Tollås Nation var han skarpest og løftet ballen over en utrusende Sascha Buchert i Vålerengas mål. Plutselig sto det 2-1.

Vertene lot seg imidlertid ikke pelle på nesa og bare minutter etter reduseringen, økte osloklubben sin ledelse. Sarpsborgs Steffen Ernemann mistet ballen og Lindkvist spilte fram til Daniel Fredheim Holm. Veteranen curlet ballen i mål på herlig vis fra 25 meters hold.

Fem minutter før slutt burde innbytter Deshorn Brown satte den definitive spikeren i kista til Sarpsborg da han fikk ballen i god posisjon foran mål, men avslutningen fra spissen gikk like til side for mål.

De siste minuttene hadde hjemmelaget full kontroll og var nærmere sitt fjerde mål, enn det gjestene var en sen redusering.

Vålerengas neste kamp spilles borte mot Haugesund 24. oktober. Sarpsborg 08 møter Tromsø på hjemmebane samme dag.

P.S: Her kan du lese alt om søndagens fotballkamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag