Komplett kaos i Russland før VM-trekningen

TREKKER SEG: Zenit St. Petersburg-profilen Hulk.

TREKKER SEG: Zenit St. Petersburg-profilen Hulk. Foto: Marco Bertorello (Afp / NTB scanpix)

Vertsnasjonen mangler sentrale folk.

24.07.15 10:12

Zenit St. Petersburg-proffen Hulk deltar likevel ikke når kvalifiseringsgruppene til VM-sluttspillet i Russland i 2018 trekkes lørdag.

- Rasisme
Brasilianeren var i utgangspunktet en av flere stjernespillere som skulle bidra under trekningen. Fredag meldte han avbud – bare få dager etter at han beskyldte russisk fotball for å være plaget av «voldsom og stygg» rasisme.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) opplyser at Hulk vil bli erstattet av den tidligere russiske landslagskapteinen Alexej Smertin i lørdagens trekning. Samtidig opplyser FIFA at forpliktelser i klubblaget ligger bak Hulks beslutning om å ikke delta.

Russland har gjentatte ganger denne siste tiden fått kritikk for ikke å ta tak i rasismeproblemet i fotballen i landet.

- Det (rasisme) skjer i nesten hver eneste kamp i Russland, men resten av verden hører ikke om det, fordi russerne forsøker å dysse det ned, sa Hulk mandag.

Komplett kaos
Lørdag trekkes altså kvalifiseringsgruppene til fotball-VM i Russland i 2018 og det er ikke bare ute på fotballbanen det er kaos i landet. Også utenfor banen råder det kaos rundt vertslandets fotballandslag.

I øyeblikket står russisk fotball uten både fotballpresident og landslagssjef. I tillegg er det stor fare for at laget ikke klarer å kvalifisere seg for neste sommers EM-sluttspill i Frankrike.

Landslagssjef Fabio Capello fikk sparken i forrige uke etter en langvarig kontraktskonflikt med det russiske forbundet. Med til historien hører det også at landslaget har levert svake resultater under italienerens ledelse.

Jakter erstatter
Jakten på en Capello-erstatter har så langt ikke båret frukter.

Prosessen med å skulle finne en ny landslagssjef blir ikke enklere av at Nikolai Tolstykh ble presset til å gå av som fotballpresident i mai. Hans nestkommanderende, 88 år gamle old Nikita Simonjan, hevder at ingen store beslutninger blir tatt før en ny president er valgt.

Den eneste kandidaten til vervet synes å være sportsminister Vitalij Mutko. Han skal ha fått statsminister Dmitrij Medvedevs godkjennelse til å utføre begge jobbene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag