RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp/Scanpix

Kongen av La Liga

Lionel Messi troner toppscorertabellen etter hat trick.

BARCELONA - ATLÉTICO MADRID 3-0:

Mens Barcelona utvilsomt har vært La Ligas beste lag denne sesongen med 20 seiere, 70 scoringer, kun ett tap og elleve baklengs, har skåret i gleden vært at seriens toppscorer har tilhørt et annet lag. Cristiano Ronaldo har vært suveren på topp for Real Madrid og scoret 23 mål.

Men da Messi slo til med hat trick mot Atlético Madrid, endret det seg på toppscorertabellen. Messi, som har to kamper mindre spilt enn Ronaldo, står nå med 24 scoringer og et snitt på 1,26 mål per kamp, og topper med det lista.

Messis sjette hat trick
Argentineren scoret det første målet etter 17 minutter, da han på ekte Messi-vis driblet vekk hele forsvaret til Atlético. Deretter økte han til 2-0, før han i den andre omgangen punkterte med hat trick - sin sjette i La Liga.

Og 23-åringen nå i ferd med å utslette sin egen rekord. I fjor scoret han 47 mål i alle turneringer, noe som er klubbrekord i Barcelona. Denne sesongen står han allerede med 40, og har «bare» sju mål opp til rekorden.

Ti poeng ned til Real Madrid
Hat tricken sørget i tillegg for at Barcelona er historiske med 16 strake seiere i den spanske toppdivisjonen. Klubben topper soleklart med ti poeng mer enn Real Madrid, som møter Real Sociedad søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere