RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongen dro i taushet

(FOTO: AFP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Zinedine Zidane forlot Allianz Arena i München uten å si et ord til pressen – etter å ha lagt alt til rette for et perfekt karrierepunktum.

Verdensmesterskapet i Tyskland er i ferd med å bli alt Zidane nesten ikke hadde lov til å drømme om. Frankrike kom til VM som en mulig outsider - en gigant utgått på dato.

Søndag møter de altså Italia i finalen. Takket være Zinedine Zidanes straffemål i semifinalen mot Portugal onsdag kveld.

Verdig punktum
Dermed ligger det an til et perfekt punktum. For som absolutt alle for lengst har fått med seg: Zidane avslutter fotballkarrieren så fort Frankrike er ute av VM.

Og hva kan være et mer verdig punktum enn en VM-finale? Det måtte i så fall være om han også fikk anledning til å heve selve trofeet etter endt kamp i Berlin søndag kveld.

Selv forlot Zidane, ifølge Reuters, Allianz Arena uten å si noe som helst til ventende journalister onsdag kveld. Men selvfølgelig ble en av verdens beste fotballspillere gjennom alle tider hyllet som den kongen han er – fra alle kanter.

- En virkelig stjerne
Landslagssjef Raymond Domenech sa det slik:

- Han er en mester. Han er en virkelig stjerne.

Og:

- Han betyr så mye for det franske folk. Han gir dem noe å juble for, og det har han gjort i ti år nå. Og vi håper selvfølgelig det vil skje igjen søndag.

- Vi ønsker å vinne
Samtidig er Domenech opptatt av Zidanes siste kamp er noe mer enn Zidanes siste kamp.

- Ja, det er Zidanes siste kamp, men det er også en VM-finale. Og det er det jeg tenker på. Man må ikke blande kortene. Det er en finale, og vi ønsker å vinne, fastslår han.

VM-finalen blir Zinedine Zidanes landskamp nummer 108. Vinnermålet mot Portugal var hans 30. i landslagstrøya.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere