RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongsvinger fikk kvalik

Sist oppdatert:
- Dette var over målsetning for oss, sier Kongsvingers Jørn Karlsrud til TV 2 Nettavisen. Les alt om dramaet i 1. divisjon.

Vi fulgte kampene direkte

Kongsvinger snøt Sandefjord for kvalikplassen. Sandefjord har vært blant de tre beste på 1. divisjonstabellen gjennom det meste av sesongen, men snublet i aller siste hinder.

Med 2-1 til Kongsvinger over Haugesund og 2-3-tap for Sandefjord mot Mandalskamerantene, blir det Vegard Skogheims menn som får gleden av å spille kvalik mot Bodø/Glimt om den siste plassen i Tippeligaen.

- Dette var over målsetning for oss. Gutta har gjennomført en strålende sesong, sier Kongsvingers assistent-trener Jørn Karlsrud til TV 2 Nettavisen like etter laget sikret seg tredjeplassen i årets 1. divisjon.

Han ser frem til oppgjørene mot Bodø/Glimt i kvalifiseringen.

- Sjansene er store for at vi kan gjøre det bra mot Glimt. Husk at de har et mye større press enn oss, og vi spiller totalt uten. Dette kan gi oss en klar fordel, tror Jørn Karlsrud.

- Se på HamKam
- Har dere økonomien på plass dersom det skulle ende med opprykk?

- Det har vi egentlig ikke tenkt så mye på. Men det er ryddige forhold i klubben for øyeblikket. Men blir det Tippeliga-spill, må vi ha forsterkninger. Jeg ser imidlertid ingen grunn til at vi ikke kan hevde oss i Tippeligaen dersom vi slår Glimt og rykker opp, svarer Jørn Karlsrud og peker på HamKam.

- HamKam har klart seg overraskende bra etter å ha rykket opp ifjor. Hvorfor skulle ikke vi være like gode, undrer Kongsvinger-treneren.

Jørn Karlsrud gir talentene i klubben æren for opprykket.

- Vi har et meget ungt lag. To over 30 år, og resten er unggutter på under 25 år. Disse har gjort en fremragende innsats. Vi jobber mye med talentutvikling, og har NTG med fotballinje i nærheten. Målet vårt er å dyrke frem gode Tippeliga-spillere, slår Karlsrud fast.

Superspennende
Han satt selv på benken som spiller i det spennende oppgjøret mot FKH søndag, som Kongsvinger til slutt vant 2-1.

- Jeg måtte faktisk være på benken som spiller selv, på grunn av skader og suspensjoner. Ved pause var stillingen 0-0, og vi fikk fortløpende inn resultater fra Mandalkameratenes kamp mot Sandefjord. Utrolig nervepirrende og spennende, men det gikk jo bra til slutt. Vi tok Sandefjord, ler Jørn Karlsrud.

Kongsvinger vil vente med feiringen etter å ha sikret seg kvalik-plassen.

- Det blir en lett utgave foreløpig. Men rykker vi opp, da skal jeg love deg en heidundrende fest, konstaterer den tidligere storspilleren.

Sandefjord feilet igjen
Sandefjord lyktes ikke med sine opprykksplaner i år heller. De to foregående sesongene tapte Vestfold-laget i kvaliken mot henholdsvis Brann og Vålerenga. Nå går de glipp av sjansen til å revansjere seg.

Også i nedrykksstriden ble høydramatisk. Raufoss klarte bare 1-1 hjemme mot tabelljumbo Tromsdalen, og rykker ned på dårligere målforskjell enn Pors Grenland.

Moss avanserte fra 14. før dagens kamper til 10. plass da Jon André Fredriksen satte inn seiersmålet over Aalesund tre minutter før slutt.

Haugesund tapte altså 1-2 for Kongsvinger, og Harald Aabrekks menn må dermed slå følge med Raufoss, Tromsdalen og byrival Vard Haugesund.

Her er 1. divisjonstabellen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere