Kongsvinger sa nei til Ujah

Foto: Aleksander Andersen / SCANPIX

- I ettertid kan man trygt si at det hadde vært en god signering, sier Vidar Riseth til Nettavisen.

30.06.11 12:59

Anthony Ujah kunne vært Kongsvinger-spiller.

Det avslører Vidar Riseth overfor Nettavisen. Ujah var på prøvespill i Lillestrøm i 2009, uten å få tilbud om kontrakt. Vidar Riseth var LSK-spiller på den tiden, og ble mektig imponert av den unge nigerianeren.

- Sikker i min sak
Riseth visste at Kongsvinger trengte en spiss. Da LSK ikke ville ha Ujah etter det første prøvespillet, tok Riseth en telefon til Gjemselund.

- Det stemmer, jeg tipset Kongsvinger om Ujah. Jeg spilte mot ham på trening da han var på prøvespill hos Lillestrøm, og så øyeblikkelig at det var en kjempegod spiller. Han ble ikke hentet av LSK med en gang, og derfor ba jeg Kongsvinger om å signere ham, for jeg så hvor god han var. Jeg var sikker i min sak, forteller Riseth til Nettavisen.

Han prøvde å overtale Kongsvinger til å hente Ujah usett.

- Jeg sa at han hadde vært en billig og bra investering, og jeg merket hvor god han var da jeg spilte mot ham, sier Riseth, som ikke vil ut med hvem i klubben han ga Ujah-tipset til.

I etterpåklokskapens lys, er det lett å si at Kongsvinger gikk på en smell. Ujah scoret 27 mål på 36 tippeligakamper for Lillestrøm, og ble tirsdag solgt til Mainz for en sum på rundt 23 millioner kroner, samt prosenter ved et eventuelt videresalg.

- Forstår Kongsvinger
Riseth påpeker at han ikke synes Kongsvinger dummet seg ut ved å ikke hente Ujah til Gjemselund.

- Jeg forstår Kongsvinger, de hadde ikke mulighet til å se ham spille, for han skulle fly tilbake til Nigeria. De måtte kun stole på det jeg sa. De følte at det var et sjansespill å signere en spiller de ikke hadde sett, og det forstår jeg godt, sier Riseth.

- Men i ettertid kan man trygt si at det hadde vært en god signering, ler Riseth.

Nestleder i Kongsvinger, Hans Einar Holth, hadde ikke hørt om Ujah-avvisningen da Nettavisen snakket med ham torsdag formiddag.

- Det kjenner jeg ikke til. Det jeg kan si, er at det hadde vært hyggelig å hatt en spiller som Ujah i Kongsvinger. Men sånn er livet. Noen ganger gjør man gode vurderinger, og noen ganger gjør man vurderinger som kanskje ikke er fullt så gode, ler Holth.

Dette var trolig en av de mindre gode ...

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.