RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix

Konkursfaren er over for KIL

Sist oppdatert:
Flertallet sa ja til å hjelpe klubben.

Med 18 mot 15 stemmer vedtok kommunestyremøtet å ettergi gjeld og baneleie for 2012 som kompensasjon for oppgradering av Gjemselund.

Det er klart etter torsdagens kommunestyremøte, skriver Glåmdalen.

- Jeg håper dette holder, sier KILs styreleder Hans Einar Holth etter at politikerne avsa sitt vedtak, som i all hovedsak berger klubben fra konkurs og sikrer drift og 1. divisjonsspill også i 2013.

Ett unntak
Onsdag la KIL-investorene la 2,2 millioner kroner på bordet, men ba samtidig Kongsvinger kommune om å ettergi lån og baneleie for 2012 og 2013.

Dette ba posisjonens representant fra Venstre, Lasse Andreassen om å imøtekomme, men med unntak av baneleie for 2013, ifølge Glåmdalen.

Dermed ble vedtaket slik:

  • - Ansvarlig lån på 500.000 kroner ettergis.
  • - Utbetaling av oppgraderingsarbeider verdt 600.000 kroner på Gjemselund skjer innen 2012 og avregnes som baneleie for 2012.

Het debatt
Det var stor uenighet og en opphetet debatt med tydelige ytterpunkter på om kommunen skulle bli med på en ny redningsaksjon for KIL Toppfotball.

Posisjonen var i starten av møtet splittet og ba om et gruppemøte på 20 minutter, og etter en drøy time med diskusjon ba Arbeiderpartiet som er i opposisjon om pause og et gruppemøte.

Til slutt ble alle posisjonspartiene enige om fri stemmegivning også innad i partiene.

Kommunestyret består av 33 representanter, og flertallet består av Høyre, Pensjonistpartiet, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre og Senterpartiet. Mens Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti er i opposisjon.

Nærmere 40 personer møtte fram på møtet som varte i drøye to timer torsdag kveld.

Nytt møte med investorene
Etter torsdagens vedtak blir det nytt møte med investorene, sier KILs styreleder Hans Einar Holth.

- Det er jo endrede forutsetninger igjen, så vi må ta en ny prat med investorene, men jeg antar at dette berger klubben. Vi går nok ikke til skifteretten på mandag etter dette, sier Holth.

Han sier han er atskillig mer fornøyd med dette vedtaket enn det formannskapet gjorde for drøyt 14 dager siden, som i all hovedsak innebar betalingsutsettelser av det kommunen hadde utestående hos klubben.

- Kjempeinnsats for KIL
Styrelederen var også glad på vegne av de som brukt de siste dagene til å gjøre en kjempeinnsats for å skaffe KIL penger.

- Jeg er glad på vegne av de som jobbet dag og natt i helgen for å skaffe penger til klubben de siste dagen og i helgen. Jeg er glad for at de slipper å se at vi går konkurs bare dager etter at de har lagt ned en så stor innsats, sier Holth etter den dramatiske politiske dragkampen som fant sted i kommunestyresalen torsdag kveld.

Les flere nyheter fra Glåmdalen her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere