RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scott Heppell (Ap / NTB scanpix)

Kontroversiell utvisning avgjorde:  - Skulle ikke vært rødt

Sist oppdatert:
Sunderland fikk god hjelp i heldig seier mot Newcastle.

SUNDERLAND - NEWCASTLE 3-0:

En knalltøff dommeravgjørelse ble kampavgjørende da Sunderland slo erkerival Newcastle søndag ettermiddag.

Etter at gjestene hadde vært det førende laget i hele første omgang, fikk Steve McClarens menn et meget diskutabelt rødt kort like før hvilen da Fabricio Coloccini skuldertaklet Steven Fletcher som bakerste mann.

Noen dommere ville nok ikke engang blåst i fløyta, men dommer Bobby Madley pekte både på straffemerket og dro opp det røde kortet. Adam Johnson scoret på det påfølgende straffesparket, og utover i andre omgang satte Sunderland etter hvert spikeren i kista med ytterligere to scoringer.

Newcastle var nok uten tvil det beste laget kampen sett under ett og dermed ble den kontroversielle utvisningen avgjørende.

Fotballprofil Gary Lineker var blant de som mente at Coloccini ikke skulle vært utvist.


Newcastle best
Hatoppgjøret i nord åpnet som ventet med knallharde dueller og et litt for høyt tempo. Gjestene fra Tyneside viste seg som det klart farligste laget og skapte det som var verdt å nevne av målsjanser - iallfall fram til det var spilt 45 minutter.

Da ble nemlig Steven Fletcher spilt igjennom mot mål. Inne i feltet ble skotten taklet i bakken av Fabricio Coloccini i det som i verste fall så ut til å være en noe kraftig skulder-til-skulder-duell. Fletcher så aldri ut til å kunne nå ballen, men dommer Bobby Madley pekte uansett på straffemerket og viste i tillegg ut Coloccini til tross for at det nok aldri var snakk om noen klar målsjanse.

En fæl kalddusj for førende gjester, og verre skulle det bli da Adam Johnson banket inn 1-0-ledelse til vertene fra 11 metersmerket.

Etter pause fortsatte Newcastle å framstå som et klart bedre fotballag enn erkerivalen, og ti minutter inn i omgangen burde Aleksandar Mitrovic ha utlignet.

Fortsatte sløsingen
Serberen dro av en motspiller inne i feltet og fra sju meter skulle han bare sette ballen i mål. Costel Pantilimon reddet imidlertid fantastisk og hjemmelaget kunne puste lettet ut.

Gjestene, som scoret på alt av sjanser i sist helgs 6-2-seier mot Norwich, fortsatte å skape og brenne muligheter utover omgangen. I stedet var det hjemmelaget som kunne sette inn dagens andre da Billy Jones styrte inn en avslutning fra Yann M'Vila.

Like før slutt satte Steven Fletcher den siste spikeren i kista da han volleyet inn 3-0 på et innlegg fra Younes Kaboul.

Få med deg siste utgave av Tippemagasinet her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere