*Nettavisen* Sport.

Koreansk sjokk for Frankrike

Frankrike kan ryke ut av VM etter gruppespillet etter sjokkresultatet mot Sør-Korea.LES: Fra grusomt til bra for Brasil LES: Crouch sendte hjem kjæresten LES: Kroatia - Japan 0-0

19.06.06 13:10

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt, og all statistikk etter 90 minutter.

FRANKRIKE-SØR-KOREA 1-1: Frankrike kan ryke ut av VM allerede etter gruppespillet også i dette VM. Noe er nemlig helt galt for verdensmesterne fra 1998. Defensivt var det riktignok bunnsolid i 81 minutter mot koreanerne, men det er ikke nok.

Zinedine Zidane spilte en dårlig kamp, og Thierry Henry er rett og slett ikke så effektiv som han kan være når han må klare seg alene på topp. Det hjalp heller ikke at Florent Malouda gjorde en god kamp. De franske spillerne beveger seg rett og slett for lite, og halmstrået er at Togo venter i den tredje gruppespillskampen.

Til den kampen må imidlertid det offensive bli bedre hvis ikke laget skal ryke rett ut av et nytt VM.

- Selvfølgelig er jeg skuffet, men vi har fortsatt en kamp igjen. Den må vi vinne, sa Frankrikes trener, Raymond Domenech etter kampen.

Brøt forbannelsen
Søndag startet det imidlertid bra. Frankrike tok umiddelbar kontroll over kampen mot et koreansk lag som virket engstelige. Etter ni minutter kom så uttellingen Frankrike har ventet på siden 1998.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sylvain Wiltord misset med et skudd, men ballen havnet hos Thierry Henry som scoret sikkert alene med keeper. Det var Frankrikes første VM-mål siden Spice Girls var populære og Bjørn Dæhlie aktiv – i 1998.

Se her for spillerbørs og kampfakta.

Etter 32 minutter kunne laget så punktert kampen da Patrick Vieira stanget inn det som trolig skulle vært 2-0-målet, men dommeren så ikke at hele ballen var over mållinja, og Sør-Korea slapp med skrekken. Trener Domenech etterlyser bruk av videobevis.

- Vi scoret ett mål til, men det ble ikke godkjent. Hvis du appellerer hver gang du føler at en feil er blitt gjort, så får du ikke gjort noe annet, men videoopptak ville definitivt ha hjulpet til å avklare denne situasjonen. Det er synd, på dette nivået, at vi ikke tar i bruk all den teknologien vi kan, sa han.

Domenech mente det annullerte målet var vendepunktet i kampen.

- Vi presset på og hadde grepet om kampen, men vi fikk ikke vårt andre mål, og det var vendepunktet, forklarte han.

Stjal poeng
Sør-Korea var et hjelpeløst syn i 1. omgang, og selv om de ikke slapp franskmennene til særlig med sjanser i 2. omgang, så skapte de ingenting selv heller. Ikke før i 81. minutt. Da stjal de like godt ett poeng.

Et innlegg fra høyresiden ble headet inn i feltet og Manchester Uniteds Ji-Sung Park fikk skotuppen på ballen og sendte den forbi Fabien Barthez.

Fem minutter senere hadde Henry en gigantisk sjanse til å avgjøre kampen med sitt andre mål, men alene med keeper misbrukte han sjansen.

- Vi scoret på en av våre få sjanser, og hadde sånn sett flaks. Nå blir den siste kampen mot Sveits helt avgjørende, men la oss feire litt først. Det er ikke hver dag vi spiller uavgjort mot Frankrike, sa Sør-Koreas trener, Dick Advocaat, etter kampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Frankrike kan skylde på dommeren eller andre ting så mye man vil, men faktum er at laget rett og slett spiller dårlig angrepsfotball. Man kan kanskje vinne VM med 0-0 og seier i straffesparkkonkurranser i sluttspillet, men med 0-0 mot Togo i siste kamp er det ikke sikkert de en gang kommer så langt.

Mot Togo må også Zinedine Zidane stå over - selv om akkurat det kanskje ikke er en ulempe. Skulle Frankrike ryke ut etter Togo-kampen var kampen mot Sør-Koreas imidlertid Zidanes siste i karrieren. Det vil i så fall være en trist sorti.

Sør-Korea, derimot, er på god vei videre i VM. De står med fire poeng så langt, og med poeng mot Sveits i siste kamp er nok sluttspillsplassen i boks. De må imidlertid også heve seg. En sjanse på 90 minutter var stusselig søndag kveld.

Selv om det holdt til poeng.

- Men jeg er fornøyd med at vi tok poeng mot et så sterkt lag som Frankrike, sa FIFAs man of the match, Ji-Sung Park, etter kampen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag