RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kostbar straffebom av Owen

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Michael Owen misbrukte nok et straffespark, og nå kostet det Liverpool en plass i FA-cupens kvartfinale. Gerard Houlliers jobb henger i en tynnere tråd enn noensinne.

PORTSMOUTH – LIVERPOOL 1-0: - Vi har bare oss selv å klandre. Men jeg kan ikke klage på spillernes innsats i dag, for de gjorde en god jobb på en vanskelig bane under vanskelige forhold. Vi manglet bare litt selvtillit foran mål, og det kostet oss dyrt, sa Houllier til klubbens egen hjemmeside.

Hadde nok sjanser
- Vi bommet på straffespark, og hadde nok sjanser over de to kampene til å gå videre. De hadde ikke en sjanse før de scoret, mente franskmannen.

Straffesparket var feilaktig idømt, slik sett vil nok Portsmouth-fansen hevde at det var rettferdigheten som seiret. Men de bør samtidig rette en takk til sin keeper, Shaka Hislop.

Hislop var banens beste, og stoppet flere gode Liverpool-sjanser.

Baros god i comebacket
Ikke det at det var så mange. Men noen var det. Den største kom kanskje i første omgang, da Emile William Ivanhoe Heskey ble spilt gjennom av Steven Gerrard. Men Ivanhoe satte ballen rett på keeper.

Den store dramatikken oppstod i andre omgang. Manager Houllier valgte å starte med Milan Baros i stedet for Heskey etter hvilen, en avgjørelse som skapte problemer for Portsmouth.

Tre minutter ut i 2. omgang fikk Baros straffespark, etter at han selv hadde handset inne i hjemmelagets 16-meter. Dommeren endret imidlertid på avgjørelsen etter en kjapp konsultasjon med assistentdommeren.

Feilaktig idømt
13 minutter senere får Baros straffespark igjen. Også denne gang feilaktig. Matthew Taylor tok ballen først, som TV-reprisene viste. De ser som kjent ikke dommeren.

Uansett spilte det ingen rolle. Michael Owen satte den relativt løse straffen til høyre, der Hislop lå og ventet. Det er tvilsomt om Michael Owen får sjansen neste gang Liverpool tildeles straffe. Owen bommet på seks av 12 straffer i fjor.

20 minutter før slutt kom kampens eneste mål. Yakubu fikk ballen like utenfor Liverpool-feltet, og spilte den videre inn til Richard Hughes. Innbytteren la ballen til rette og sendte den inn ved bortre stolpe.

Ute av cupene
Ti minutter før slutt kunne Yakubu økt til 2-0. Yakubu og Berkovic kombinerte seg elegant gjennom Pools forsvar, men Yakubu satte avslutningen utenfor mål.

Liverpool hadde en håndfull gode sjanser det siste kvarteret, men Hislop stanset alle. Det betyr at Liverpool er ute av både FA- og ligacupen denne sesongen. Seriegull er utelukket, og dermed gjenstår UEFA-cupen som eneste sjanse til å øke arbeidsbyrden til sølvpusserne på Anfield.

Portsmouth møter Arsenal i kvartfinalen.

Tror du Gerard Houllier trekker seg eller får sparken? Si din mening om kampen i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere