RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kostbart forsøk på å skremme LSK-keeperen

Foto: Schrøder, Tor Erik
Sist oppdatert:
Må punge ut etter banestorming.

En 23 år gammel Start-supporter er i Kristiansand tingrett dømt til å betale 8000 kroner eller sitte 16 dager i fengsel for banestorming tidligere i år.

Kristiansanderen hoppet inn på banen på Sør Arena under NM-kvartfinalen i juli og ville «ta» Lillestrøm keeper Arnold Origi, men ble hindret av støtteapparatet til Lillestrøm.

23-åringen skal ifølge dommen ha forklart banestormingen med at han «ønsket å skremme Lillestrøm-keeperen» fordi han var misfornøyd med at han hadde drøyet ut tiden unødig.

Det førte til at tiltalte følte seg provosert og valgte å løpe inn på kunstgressmatten. Mannen ble etter kampen utvist fra alle Starts kamper ut året.

Aktor la ned påstand om straff på 16.000 kroner, og begrunnet dette med at tiltalte var medlem i en såkalt Ultras-gruppering, som påtalemyndigheten mener ofte havner i bråk i forbindelse med Starts kamper.

Det var retten uenig i, og begrunnet dette med at terskelen for å straffe noen hardere enn andre fordi de er medlem av en bestemt gruppering, bør ligge høyt.

Etter en helhetsvurdering ble derfor straffen satt til 8000 kroner, subsidiært 16 dager i fengsel.

Lillestrøm vant for øvrig kvartfinalen 1-0.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere