RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kostbart kort for Wæhler

Foto: Åserud, Lise/Scanpix
Sist oppdatert:
Nordmannen må stå over viktig kamp.

IFK GÖTEBORG - GEFLE 3-1:

IFK Göteborg slo Gefle 3-1 og henger på Malmö i gullkampen i Allsvenskan, men Kjetil Wæhler pådro seg et kostbart gult kort torsdag.

Kortet var den norske midtstopperens tredje for sesongen, og det betyr at han må stå over søndagens bortekamp mot Kalmar.

- Det er et vanskelig lag å møte borte, sa Jakob Johansson, som scoret det viktige 1-0-målet torsdag. Midtbanekollegene Philip Haglund og Sam Larsson fulgte opp, og etter en snau halvtime ledet vertene med tre mål.

Gefle reduserte før pause, men kom aldri nærmere. Dermed er IFK Göteborg ett poeng bak Malmö med fem kamper igjen å spille. Gullkampen står mellom de to klubbene.

Målrikt derby
AIK er definitivt ute av gulldiskusjonen etter 2-2 i hovedstadsderbyet mot Per-Mathias Høgmos Djurgården torsdag. Det var første seriederby på Djurgårdens flotte nye hjemmearena, foran 27.112 tilskuere.

- Vi må takke AIK for en underholdende kamp og fansen som var outstanding, sa Høgmo etter kampen.

- Første omgang holdt meget høy kvalitet, samstemte AIK-trener Andreas Ahlm.

Før kampen var det mest snakk om sikkerhet og arbeidet med å unngå voldshandlinger mellom klubbenes tilhengere. Kampen ble da også 25 minutter forsinket på grunn av hendelser da AIK-supporterne gikk i tog til stadion fra Medborgarplatsen på Söder.

Målfest
Da publikum var på plass, røyken fra de bengalske lysene var luftet ut og kampen blåst i gang, var det tett mellom målene.

Andreas Johansson nikket inn 1-0 på en dårlig klarering fra Martin Lorentzson, men Nabil Bahoui banket inn 1-1 allerede i det 11. minutt.

Det var AIKs tur til å lede da Henok Goitom lurte Kenneth Høie i Djurgården-målet med et hælspark på Bahouis sentring. Før pause gjorde Amadou Jawo 2-2 med en pen vipp over keeper.

Djurgården var nærmest vinnermål i annen omgang. Godsway Donyoh traff stolpen, mens Haris Radetinac feilet alene med keeper.

AIK er på fjerdeplass, åtte poeng bak Malmö. Djurgården er nummer ti, men med god margin til nedrykksstriden.

- Vi gjorde noen justeringer til annen omgang og burde ha avgjort kampen, men det var mye å glede seg over, sa Høgmo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere