*Nettavisen* Sport.

Kostbart nedrykk for AaFK

Ålesund Fotball AS doblet nesten omsetningen i fjor. Men forsterkninger og treneravgang ga røde tall.

14.07.06 11:58

Fjorårssesongen endte med nedrykk, men oppholdet i Tippeligaen og åpningen av ny stadion ga klubbens aksjeselskap rekordomsetning.

Inntektene økte fra 17,4 millioner til 33,8, men utgiftene vokste enda mer. Underskuddet ble 665.299 mot minus 165.703 i 2004, da klubben var i 1. divisjon.

3,7 mill. utenfor budsjett
- Vi er slettes ikke fornøyd med driftsresultatet i fjor, men berget oss på store finansinntekter, sier daglig leder Henrik Hoff.

Driftsresultatet viser nesten 3,7 minusmillioner, og ifølge Hoff ble noe av underskuddet dekket inn med salg av aksjer i Ålesund-selskapet Hexagon.

- De 3,7 millionene er hva det kostet å hente inn og lønne Gustave Bahoken, Bechara Oliveira og Eamon Zayed i fjor sommer. Beløpet inkluderer også frikjøp av en trenerkontrakt (Ivar Morten Normarks treårsavtale, journ. anm.). Alt dette kom utenfor budsjettet, sier Hoff til TV 2 Nettavisen.

Hoff kan iallfall glede seg over en betydelig omsetningsvekst siden Aalesund debuterte i Tippeligaen for første gang i 2003. Den gang endte omsetningen på vel 22 millioner.

Nesten utsolgt i 1. div.
- Da vi debuterte i toppen i 2003 solgte vi billetter for vel ni millioner og fikk inn bortimot 11 millioner fra sponsorene. I fjor økte tallene til henholdsvis 13,5 og vel 18 millioner, og jeg tror bedre fasiliteter er den viktigste grunnen, sier Henrik Hoff.

Den nye arenaen, Color Line Stadion, rommer 10.770 tilskuere og sto klar til seriestart i fjor. Siden har tribunene nesten vært utsolgt i hver eneste seriekamp. AaFK har et snitt på vel 10.100 så langt denne sesongen, noe som bare er 500 ned fra i fjor. Og sponsorene setter pris på de 696 VIP-plassene. Gamlebanen hadde ingen VIP-seter.

Ålesund Fotball AS håper å hente inn 42,4 millioner og få et overskudd på 700.000 i 2006. Selv om klubben bare spiller i 1. divisjon.

- Hva om dere ikke rykker opp i år?

- Det andre året i 1. divisjon vil bli tøffere. Publikum og sponsorer på Sunnmøre har akseptert at vi tar ett år nede, men det vil nok bli tøffere på inntektssiden om vi ikke spiller i Tippeligaen i 2007. Skjønt publikummet vårt slutter ikke å overraske - de er fantastiske.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.