Kovacs: - Jeg løp til feil side

UTLIGNET: Strømsgodsets Péter Kovács (midten) og lagkameratene kunne juble etter Kovács utligningsmål på Lerkendal. Det var trøndernes første baklengsmål denne sesongen.

UTLIGNET: Strømsgodsets Péter Kovács (midten) og lagkameratene kunne juble etter Kovács utligningsmål på Lerkendal. Det var trøndernes første baklengsmål denne sesongen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Péter Kovács bommet på hvor Godset-supporterne var plassert da han skulle feire utligningen.

19.04.15 07:26

ROSENBORG – STRØMSGODSET 1-1:

LERKENDAL STADION (Nettavisen): Strømsgodset fikk omsider en etterlengtet opptur da de fikk med seg ett poeng fra Lerkendal mot formlaget Rosenborg.

Målscorer var ingen ringere enn den evigunge Péter Kovács (37). Ringreven styrte et Godset-innlegg fra venstre med utsiden av foten bort i det lengste hjørnet, kvarteret før slutt. Dermed utlignet han Rosenborgs tidlige ledelse ved Tobias Mikkelsen og fikk trønderne ned på jorda.

- Vi skapte ikke mange sjanser, men laget var kompakt og vi sto på fra første til siste minutt, sier Kovács til Nettavisen.

Kovács startet kampen på benken før han ble byttet inn i det 72 spilleminutt da gjestene jaget utligning. Han trengte ikke mer enn syv minutter på banen før hjemmelagets ledelse var utlignet.

- Hva tenkte du da du så ballen i mål?

- Jeg måtte bare juble. Jeg ville egentlig løpe til Godset-supporterne, men de var på den andre siden. Jeg bommet litt på siden og kunne ikke snu meg, sier ungareren.

LES OGSÅ:Raste etter RBK-mål: - Det er helt latterlig

Spisskjempen har startet alle av sesongens tippeligakamper på benken. Nå håper han at scoringen vil gi han flere sjanser fra start fremover.

- Det var en bra søknad. Jeg er klar! Jeg får kanskje muligheten på onsdag i cupen mot Tønsberg (FK Tønsberg, journ.anm.). Jeg er veldig klar for det. Vi får se hvordan David (Nielsen) komponerer laget først i cupen og så mot Sandefjord til helgen, avslutter ungareren.

- Liker utfordringen
Strømsgodset-trener David Nielsen var imponert over sitt eget lag etter kampen. Spesielt over at hans unge mannskap tør å ta tak i ballen, selv på et sted som Lerkendal.

Strømsgodset har fått tildelt et hardt kampprogram der de allerede har møtt Vålerenga på Ullevaal Stadion og hatt derby mot Mjøndalen på eget gress, før de gjestet Lerkendal og Rosenborg med 11-0 i målforskjell før oppgjøret.

- Vi kommer i hvert fall i ilden fra begynnelsen. Vi har de fem beste lagene i de fem første bortekampene. Men vi liker utfordringen, du kan se hvordan vi responderer på det. Det finnes ingen grunn til å være redd, vi kan spille denne fotballen mot alle lag, sier Nielsen til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYD: Strømsgodset-trener David Nielsen var fornøyd med å få med seg poeng fra Lerkendal. Her ble han neste sendt i bakken av Rosenborgs Jonas Svensson som kom skliende etter en duell. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Strømsgodset-treneren var ekstremt stolt over hans spillerne etter kampen og det ene poenget.

- Vi har tro på oss selv og egne evner og tar tak i ballen. Spillerne har vært positive hele uken, vi har trent på å ha ballen og vi reiste hit for å vinne, forklarer dansken etter kampen. Han var også imponert over målscorer Kovács i situasjonen som ledet til det han selv betrakter som et supermål.

- Vi får litt mer tyngde med Péter, han leverer varene og det er et fantastisk mål, supermål, avslutter han.

Strømsgodset vendte spillet med en lang pasning til venstreback Florent Hanin. Franskmannen fikk usedvanlig god tid med ballen og la inn hardt langs bakken. På første stolpe møtte Kovacs og fikk sendt lærkula i nota. En praktkontring.

- Sløvt av oss
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke like imponert over målet som stoppet hjemmelagets seiersrekke.

- Det er sløvt av oss, det er en kontring hvor vi mister ballen så har de en som ligger igjen og jukser. Det er små marginer hvor Kovács kommer foran Holmar (Eyjolfsson) tror jeg og så går den mellom beina på André Hansen, sier han til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKUFFET: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd etter poengtapet mot Strømsgodset. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

19 869 hadde møtt opp i regnet i Trondheim for å se Rosenborg fortsette den gode formen fra de to første seriekampene. Det klarte de ikke og Rosenborg-treneren synes publikummet hadde fortjent mer.

- 20 000 på Lerkendal er fantastisk. Vi er skuffet over oss selv, at vi ikke klarte å gi dem et mål på slutten, det hadde de fortjent. Skulle nesten håpet at Strømsgodset scoret tidlig. Den frykten vi får for å ta vare på ledelsen spilte inn og vi ble spilt lave. Den må bort, etter scoringen har vi flere store sjanser, sier RBK-treneren.

Offside-mål
Rosenborg har vært i storform i starten av årets Tippeliga. Trønderne sto med 11-0 i målforskjell før kampen mot Strømsgodset, og den gode trenden så ut til å fortsette da Tobias Mikkelsen banket inn 1-0 allerede etter ni minutters spill.

- Det var deilig, en deilig følelse, forklarte dansken etter kampen.

Den følelsen kunne vært en helt annen. For målet som ga Rosenborg ledelsen skulle aldri vært godkjent.

TV-reprisene viste at stopper Holmar Eyjolfsson kom fra offside før han headet dansken igjennom alene med Bugge Pettersen. Ikke nok med det, bildene viser at også Mikkelsen var muligens offside-plassert da han ble headet igjennom. Dommeren vinket ikke og dansken banket ballen i det nærmeste hjørnet bak Bugge Pettersen i Godset-målet.

Kampen vippet stort sett frem og tilbake, men vertene produserte de største sjansene. Spesielt var lagene svært farlige i kontringsfasen. Den største sjansen kom muligens til toppscorer Alexander Søderlund, da et innlegg fra venstre dalte over stopperne til Godset og på brystet til Søderlund. Spissen dempet ballen og klinket til på hel volley. Skuddet ble dessverre for vertene mesterlig reddet av Espen Bugge Pettersen i Godset-målet.

Det endte med poengdeling på Lerkendal, men begge lag får sjansen til å komme tilbake på vinnersporet relativt kjapt. Rosenborgs neste kamp i Tippeligaen er i Stavanger hvor de skal bryne seg på Viking lørdag 25. April. Før den tid skal trønderne spille første runde i NM mot Vuku.

Strømsgodset skal også spille NM-kamp til uken. De blå møter FK Tønsberg i Tønsberg, før de til helgen tar imot et annet Vestfold-lag, Sandefjord, til Tippeligadyst hjemme på Marienlyst.

LES OGSÅ:Raste etter RBK-mål: - Det er helt latterlig

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.