*Nettavisen* Sport.

Kovacs sørget for sølvfest

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Peter Kovacs sikret Strømsgodset sølv og seg selv toppscorertittelen.

18.11.12 20:34

GODSET - STABÆK 3-1:

DRAMMEN (Nettavisen): Strømsgodset trengte bare poeng hjemme mot håpløst fortapte Stabæk for å sikre seg sølvet i Tippeligaen – deres beste plassering i toppdivisjonen noensinne etter seriegullet i 1970.

Og ærverdige «Gamle gress» i Drammen var fylt til randen denne iskalde novembersøndagen av tilskuere – 7.333 i tallet – som var innstilt på sølvfest i elvebyen.

Ingen regnet nemlig med at Stabæk hadde noe å stille opp med på Marienlyst, der Godset hadde elleve seiere og tre uavgjorte kamper så langt i sesongen.

Og det ble sølvjubel for Strømsgodset til slutt – selv om Stabæk viste at gjerne ville forlate Tippeligaen med æren i behold.

Perfekt avskjed
Strømsgodset førte kampen fra start, og matchen var bare seks minutter gammel da Peter Kovacs stusset et innlegg videre mot Ola Kamara.

23-åringen, som spilte sin 100. og kanskje siste kamp for Godset, fulgte opp med en herlig chip over den utrustende sisteskansen Mande Sayouba, og drammenserne hadde fått det tidlige målet de trengte.

En som definitivt ikke spiller mer for klubben er Alexander Aas. Forvarsspilleren legger opp på grunn av skadeproblemer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette bekreftet Aas overfor sportslig leder Jostein Flo etter kampen. 34-årige Aas runder dermed av en innholdsrik tippeligakarriere med Odd Grenland og Godset med sølv i serien. Han fikk også med seg åtte landskamper og ett mål for Norge.

Stabæk var ikke innstilt på å la Godset kjøre over dem søndag. Bæringene svarte med en god periode, og det var fullt fortjent da Veigar Pall Gunnarsson banket inn utligningen fra 20 meter før kvarteret var spilt.

Og dette var en kamp som svingte fram og tilbake.

Heldig Kovacs-mål
Midtveis i omgangen fyrte «Abdi» Ibrahim av fra 20 meter, og traff ryggen på Peter Kovacs. Keeper Sayouba var allerede på vei mot motsatt hjørne, og ungareren kunne skli inn sitt 13. seriemål for sesongen.

Andre omgang bar preg av et hjemmelag som var fornøyd med 2-1-ledelse, og et bortelag som forsøkte – men som ikke maktet å skape de helt store målsjansene.

Selv med til tider høy temperatur både på banen og blant publikum ble det ikke skapt for mange farligheter foran mål – ikke før Peter Kovacs tok ansvar knappe tre minutter før full tid.

Toppscorer Kovacs
Den svære ungareren fikk ballen på kanten av 16-meteren og dunket ballen i motsatt hjørne, utagbart for Stabæks sisteskanse.

Det var Kovacs’ 14. scoring for sesongen, noe som betyr at han deler årets toppscorertittel med Tromsøs Zdenek Ondrasek.

Stemningen på et fullsatt Marienlyst ble ikke dårligere da dommer Per Ivar Staberg blåste kampen av noen få minutter senere.

Sølvet er altså Godsets beste serieplassering siden gullsesongen i 1970, og deres første medalje siden 1997, da det ble bronse på drammenserne.

Stabæk må ta den tunge veien ned til Adeccoligaen sammen med Fredrikstad, som aldri klarte å ta den nødvendige seieren over Molde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.