*Nettavisen* Sport.

Kraftige sammenstøt i Brasil

Bare timer før åpningskampen i VM.

12.06.14 21:00
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=IHviIlartOeu5yhOy-_Alk6vUrkRIy5B1ZW5eJ91lraxZfMU_-AdFC4-lwbURGCkXn85Y_0wcpezQF28ye-l3yuJQKCYWjWG-bYtiOk6AfC9xgMadlOpE1MWWLIQeV06tk52hrBtAw4&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Ifølge flere internasjonale medier skal det ha brutt ut store opptøyer i Brasil i forkant av VM-åpningen som spilles torsdag kveld.

Se video øverst i artikkelen

Politiet har måttet bruke tåregass, sjokkgranater og gummikuler for å stoppe demonstrantene. De som protesterer skal angivelig ha forsøkt å blokkere en vei som leder opp mot Arena da Corinthians, der åpningskampen spilles.

Minst fem skal ha blitt skadet i sammenstøtene.

Demonstrantene skal ha hatt et banner med følgende slagord:

- Om vi ikke har rettigheter, blir det ingen turnering.

Protestene startet rundt seks timer før møtet mellom vertsnasjonen Brasil og Kroatia i Sao Paulo. Omfanget av protesten har blitt stadig større.

Tidligere torsdag skal det også ha blitt varslet en 24 timer lang streik ved tre lufthavner i en annen VM-by, Rio de Janeiro. Streiken skal starte ved midnatt torsdag og det er ventet at den vil ramme flere tusen VM-gjester.

Vi skal ikke lenger tilbake enn til den 9. juni for å finne siste, store protest i Brasil. Da barket politiet sammen med rundt 200 demonstranter i Sa Paulo.

Grunnen til de mange protestene i Brasil i forkant av VM, er den enorme mengden penger myndighetene har brukt på å arrangere mesterskapet.

En av Norges fremste eksperter på Brasil, Torkjell Leira, sa følgende om de mange demonstrasjonene til Nettavisen tidligere denne måneden.

- Folk mener det er skandaløst at Brasils regjering bruker så mye offentlige penger på fotball-VM, samtidig som landet sliter med elendig offentlig helse- og skolevesen, elendig offentlig transport og korrupsjon i politikken, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

SAMMENSTØT: Politiet og demonstranter i Sao Paulo. Foto: Nelson Antoine (AP / NTB scanpix)


Klikk på bildet for å forstørre.

I BEREDSKAP: Politiet i Sao Paulo er klare. Foto: Nelson Almeida (AFP / NTB scanpix)
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag