RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Krevde fem millioner for Gashi

Sist oppdatert:
VALLHALL (TV 2 Nettavisen): Fem millioner var Ørns første krav for Ardian Gashi, som fredag skrev under for VIF. Nå beskylder Ørn Oslo-klubben for regelfeil, og for å forsure forhandlingsklimaet.

Fredag skrev Gashi under for Vålerenga fra 1. januar 2005. Hvor han spiller neste sesong er imidlertid fortsatt usikkert. Ifølge Gashi spiller han i VIF hvis klubben blir enig med Ørn Horten om en overgang. Hvis ikke spiller han i Ørn Horten. I 2. divisjon.

Fem millioner
Samtidig sa VIF-direktør Kjetil Siem at Ørn Horten i utgangspunktet krevde fem millioner kroner for å selge Gashi til Oslo-klubben. Siem ba også om at Ørn Horten resepekterte Gashis ønske om å spille for Vålerenga, og ba om at klubben ikke var så grisk.

- Vi har vært i samme situasjon før. Med Tobias Grahn. Da vi solgte ham i fjor kunne vi fått dobbelt så mye penger hvis vi hadde solgt ham til en annen klubb, men Tobias ville ikke dit. Det er surt økonomisk, men man må respektere spillerens valg, sa Siem på en pressekonferanse i Vallhall fredag. Med klar adresse til Ørn Horten.

- Fem millioner var et forhandlingsutspill, men summene vi har snakket om over bordet har vært lavere enn som så, sier Ørns daglige leder, Harald Røed, til TV 2 Nettavisen.

Vålerenga mener at Gashi er verdt et sted mellom en halv og 2,5 millioner kroner, men at verdien minsker for hver dag han nærmer seg kontraktsslutt i Ørn.

Tror ikke på Gashi i 2. divisjon
Blir ikke Ørn og VIF enige innen 31. januar, får ikke Gashi spille UEFA-cupkampen mot Newcastle. Blir de ikke enige innen 31. mars får han ikke spille i Tippeligaen i vårsesongen. Siste mulighet for en overgang i løpet av sesongen går ut når overgangsvinduet stenger på slutten av sommeren.

- Men jeg tror Ørn og Vålerenga blir enige, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

- Jeg tar sjansen på at de blir enige, selv om jeg kan kaste bort ett år av karrieren min, sier Ardian Gashi.

Ørn Horten er enig. Hortens-klubben tror heller ikke at Gashi kommer til å spille for dem i 2. divisjon neste sesong.

- Vi anser det fortsatt som meget sannsynlig at han ikke spiller i Ørn neste sesong. Men hvis han skulle ende i Ørn, så må det være fordi Ardian Gashis har Norges dårligste rådgivere. Spesielt hvis man ser på det tidspunktet han nå er på i karrieren, sier daglig leder i Ørn, Harald Røed, til TV 2 Nettavisen.

- Hva synes dere om det som skjedde fredag i Vallhall?

- Vi tar det til etteretning at Vålerenga prioriterer å skrive kontrakt med Ardian i stedet for å forhandle med oss om en overgang. Samtidig er det klart at klubbens fremgangsmåte ikke fremmer forhandlingsklimaet. De har jo ikke informert oss som de skal. Jeg snakket med Norges Fotballforbund i dag, og de sa at gammel klubb skal informeres selv om man skriver en avtale med en spiller som først starter etter at kontraktsperioden med den er gått ut, fortsetter Røed.

- Men vi kommer ikke til å vike i denne saken, legger han til.

Ser på alternativer
- Hva skjer videre fra deres side?

- Vi kommer ikke til å foreta noen nye utspill overfor Vålerenga, men skal se på hvilke alternativer vi nå har. Men som sagt. Jeg tror ikke Ardian spiller for oss neste sesong, sier Røed.

- Kan han fortsatt ende i andre klubber enn Vålerenga?

- Vi skal se på hvilke alternativer vi har. Det er alt jeg vil si, sier Røed videre.

Mye tyder dermed på at vinterens største overgangsføljetong langt i fra er over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere