RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever at Jönsson går av

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/Scanpix
Sist oppdatert:
Rosenborgs supportere har sett nok.

Da det gjaldt som mest i kampen om seriegullet i Tippeligaen, sviktet Rosenborg.

Molde ble for sterke i år igjen, og trønderne må trolig ta til takke med bronsemedalje etter å ha tapt de tre foregående seriekampene.

- Mange krever avgang
Søndag ble det 0-1-tap hjemme mot nedrykkstruede Fredrikstad og nå begynner det virkelig å murre blant klubbens supportere.

Det innrømmer Kenneth Kjelsnes, som er talsmann for supporterklubben Kjernen.

- Det er mange Rosenborg-supportere som nå krever Jönsson sin avgang. Selv holder jeg meg til å si at jeg er uenig i den fredningen som (Ivar) Koteng og (Hroar) Stjernen gikk ut med forrige uke, sier Kjelsnes til Nettavisen.

Talsmannen mener at det sportslige apparatet bør evalueres nøye etter årets sesong og innrømmer at mange sentrale røster i supportergruppa nå vil ha en ny trener inn.

- Det er mange som er irritert og skuffa over det som har skjedd i år. Vi kan leve med bronsemedaljer, men når vi ikke ser noe bedring på strukturen i laget, blir det verre.

- Ser ikke forbedringer
Kjelsnes avviser at det er en skuffende avslutning på årets sesong som får fansen til å kreve Jönssons avgang.

- Vi supportere blir ofte beskyld for å være korttenkte, men det er ikke den magre poengfangsten på slutten av sesongen som er problemet. Det er det at en enkelmanssprestasjon ofte er det som redder oss - ikke det kollektive.

Kjelsnes er usikker på når RBK-fansen begynte å vende ryggen til Jönsson, men er klar på at det krevdes noe mer denne sesongen.

- Jeg med flere mente at vi trengte å se forbedringer denne sesongen - et lag som i større grad fungerte sammen. Det sliter jeg med å se nå.

På rbkweb.no raser debatten om RBK-treneren og de fleste er kritiske til at svensken skal få fortsette utover årets sesong.

«Jeg tror ikke lenger du finner noen som foretrekker JJ som trener neste år» skriver en bruker av forumet.

Etter tapet for Metalist Kharkiv i Europa League torsdag skrev Kristian Stokdahl en kommentar på rbkweb.no.

- At du er dyktig når du er i de rette omgivelsene og har de rette spillertypene å jobbe med er utvilsomt. Men i RBK har du i realiteten ikke maktet å få til noe som helst på to hele sesonger. Du har ikke satt det minste preg på laget, skriver Stokdahl.

Kritisk Kroksæter
Også Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter mener Jan Jönssons dager på Lerkendal kan være talte etter årets sesong.

I sin kommentar mandag skriver Kroksæter at RBKs kamper den siste tiden har fremstått som et lang gjesp.

Han mener det som er mest faretruende er at det ikke ser ut til at strukturen i spillet ikke blir bedre selv om Jönsson nå har fått tid til å sette sitt preg på laget.

- Det så bra ut på sensommeren som en konsekvens av fire gode spillerkjøp. Slik var det dessverre i fjor også. Laget blomstret etter nyanskaffelsene, men falt sammen i serieinnspurten. Det forteller meg at det kanskje er de nye spillerne som gir laget entusiasme og ikke treneren, skriver Kroksæter.

- Koster ham dyrt
At Rosenborg har falt sammen når laget har vært med i kampen om gull i Tippeligaen synes Kroksæter er skremmende. Nå sitter han med følelsen av at Jönsson ikke bare har tapt publikums tillit, men at han også har tapt garderoben.

Kroksæter mener tapet for Fredrikstad kan ha vært siste dråpen i begeret og at det kan føre til at Jönsson forsvinner ut dørene på Lerkendal etter sesongen.

- RBK-ledelsen lyver hvis de gjentar at Jönsson står fjellstøtt i dag. Jeg er redd tapet for Fredrikstad koster både han og klubben dyrt, veldig dyrt, skriver han.

Rosenborg ligger på tredjeplass i Tippeligaen - tre poeng bak Strømsgodset og tre poeng foran Tromsø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere