RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever Brann-sjefens hode på et sølvfat

FÅR KRITIKK: Brann-leder Roald Bruun-Hansen.
FÅR KRITIKK: Brann-leder Roald Bruun-Hansen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Klubben ligger i sportslig ruin.

Pål Andreas Mæland er medlem i Sportsklubben og har de siste årene engasjert seg ved å fremme saker og innlegg både på medlemsmøter og årsmøter. Nå har Mæland fått nok og varsler at partoutkortet ikke blir fornyet om ikke daglig leder Roald Bruun-Hanssen tar ansvar for elendigheten og går.

- Jeg synes det er helt soleklart. Når en leder ikke klarer å oppfylle det han selv har som mål, så er konklusjonen klar, sier Pål Andreas Mæland til BA.

Mæland er politisk journalist i Bergens Tidende og sammenligner med politikken.

- Det må jo være som en partileder som sender partiet sitt under sperregrensen eller en bedriftsleder som bidrar til at et firma går konkurs. Branns posisjon på tabellen blir akkurat det samme. Klubben ligger i sportslig ruin etter en fullstendig mislykket satsing, og da er jo den naturlige konsekvensen at de ansvarlige går. Sånn må det være, fortsetter Mæland.

Kravet om Bruun-Hanssens avgang har Mæland også kommunisert på Twitter.

«Jeg har to partoutkort. 7000 kr. De blir ikke fornyet så lenge RBH er i klubben», skriver han.

- Jeg var så entusiastisk i fjor at jeg kjøpt to. Jeg har forsøkt å gi vekk det ene, men det er ingen som vil ha en gratis plass på Stadion, sier Mæland.

Innfrir ikke mål
Onsdag satte BA søkelyset på Branns strategiplan for perioden 2012–2015. Halvannet år før planperiodens utløp er det klart at Brann ikke er i nærheten av å oppnå verken sportslige eller økonomiske mål.

Roald Bruun-Hanssen forklarer i stor grad nedturen med de generelle nedgangstidene i fotballbransjen og tok i liten grad selvkritikk for at Brann feiler da han ble intervjuet av BA i går.

Mæland går med på at Bruun-Hanssen ikke kan få skylden for alt som har gått galt etter gullet, men mener uansett at hans tid på Stadion bør være over.

- For det første er det han som har vært der lengst, og det har vært en sammenhengende nedtur i mange år. Først var han sportslig ansvarlig og nå har han totalansvaret. Da blir det toppledelsen som må ta ansvaret, sier Mæland.

- Forbrukermakt
Men det kan fort bli Mæland som går fra Stadion og ikke Bruun-Hanssen. Styreleder Rolf Barmen ga i går klart uttrykk for at den daglige lederen har full tillit i styret.

- Da må kanskje vi publikum bruke litt forbrukermakt. Trist at det skal gå så langt.

- Når man kjøper partoutkort, så gjør man jo det i tro på at det skal bli en underholdende sesong, men det får være grenser for hvor lenge de skal forvente at folk fornyer partoutkortene sine. Dette er selvfølgelig en form for forbrukermakt, og så får Rolf Barmen trekke sine konklusjoner.

KRITISK: Brann-medlem Pål Andreas Mæland mener det er på tide at Roald Bruun-Hanssen trekker seg som daglig leder i Brann.


- Men er det ikke i tider som nå du og andre supportere bør støtte klubben?

- Kanskje er det dette som trengs, da? Folk må jo bestemme selv, men de partoutkortene vi betaler før jul går jo til å betale underskudd, for lønn til spillere som ikke leverer, til en administrasjon som ikke får ting til og lønn til Rikard Norling. Hva hjelper det Brann at vi støtter opp om og betaler lønn til spillere som ikke leverer? Vi trenger uansett en kraftig opprenskning, mener Mæland.

Kobling til Mohn
Det er et faktum at Bruun-Hanssens gode kontakt med Trond Mohn lenge har vært svært verdifull for Brann. Ofte er Mohns støtte avhengig av tilliten han har til enkeltpersoner. Slik sett er det ikke utenkelig at støtten kan opphøre hvis Bruun-Hanssen forsvinner ut.

- Det viktigste er at Brann har kompetanse i ledelsen. Med kompetanse, trenger man ikke så mye penger. En god sportssjef kan få veldig mye ut av dette med mindre penger enn det Brann klarer med mye. Selvfølgelig er det ingen som ønsker at han skal trekke seg ut, men at noen har rike venner, kan ikke være argument for at noen er ansatt, sier Mæland.

Ikke støtte
Mæland får ikke støtte i Bataljonen. I hvert fall ikke fra offisielt hold.

- Det skal mer til å sparke en fyr enn noen mindre gode avgjørelser. Jeg synes ikke det er fokuset vi skal ha nå, sier Roger Lillebøe-Hansen til BA.

- Du mener Bruun-Hanssen er rett mann?

- Han er i hvert fall den mannen vi har, og det må vi forholde oss til, svarer han.

Når det gjelder strategiplanen, stiller Lillebøe-Hansen seg bak Bruun-Hanssen forklaring på hvorfor den ikke innfris.

- Roald har mye rett i det han sier, for det er nok en endring i forutsetninger fra før planen ble laget til nå. Men når man lager en strategiplan og til de grader ikke når den, må man ta en pust i bakken og stikke fingeren i jorden. Det er på ingen måter positivt at det er laget en strategiplan som ikke har rot i virkeligheten, sier han.

Derfor vil ikke Lillebøe-Hansen frikjenne Brann helt.

- Det er klart man må se på hva vi har gjort feil, for en kan ikke bare skylde på omgivelsene, sier Lillebøe-Hansen.

- Jeg etterlyser jo for eksempel en sportssjef, som det er styrevedtak på at vi skal ha inn. En som målrettet og på fulltid kan jobbe med spillerlogistikk.

- Det er ikke nødvendigvis en kritikk mot måten man gjør ting på i dag, for det kommer ikke klart nok frem hvordan man gjør det i dag, men all den tid Roald og Rikard sitter med dette alene, så trenger man en som kan bruke mer tid. Roald har tross alt fulltidsjobb som daglig leder ved siden av.

LES FLERE SAKER FRA BERGENSAVISEN HER


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere