RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krever ebola-utsettelse av afrikamesterskapet

UTSETTES? Det marokkanske fotballforbundet krevet at afrikamesterskapet i fotball utsettes i ett år på grunn av ebola-faren.
UTSETTES? Det marokkanske fotballforbundet krevet at afrikamesterskapet i fotball utsettes i ett år på grunn av ebola-faren. Foto: Francisco Leong (Afp / NTB scanpix)
Marokko mener mesterskapet bør utsettes i ett år.

Myndighetene i Marokko krever at afrikamesterskapet i fotball utsettes ett år som følge av ebolaepidemien.

Mesterskapet skal etter planen avholdes i Marokko i tiden 17. januar til 8. februar neste år, men Marokkos fotballforbund har tidligere bedt Det afrikanske fotballforbundet (CAF) om å utsette mesterskapet av frykt for ytterligere spredning av epidemien.

CAF vedtok på et styremøte nylig å avvise forespørselen, og samtidig ble det stilt et ultimatum til Marokkos fotballforbund, som innen slutten av denne uken må svare på om man er villig til å gjennomføre arrangementet.

Lørdag kom Marokkos idrettsdepartement med sitt krav om utsettelse.

- Vi står overfor en helsemessig force majeure som gjør det nødvendig å utsette afrikamesterskapet fra 2015 til 2016, sto det.

CAF skal diskutere saken på et styremøte tirsdag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere