RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Julian Finney (Getty Images)

Krever gransking av Blatter-gjenvalg

Sist oppdatert:
Europarådet vil be FIFA om gransking.

Europarådet vil be Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om å granske gjenvalget av Sepp Blatter som president.

Europarådets komité for kultur, vitenskap, utdannelse og medier mener at Blatter kan ha misbrukt sin posisjon til å skaffe seg urettmessige fordeler i forbindelse med presidentvalget i fjor.

Blatter ble gjenvalgt uten motkandidat. Mohamed Bin Hammam, som aktet å utfordre ham, trakk seg etter at han ble anklaget for korrupsjon. Senere ble fotballederen fra Qatar utestengt på livstid.

- FIFA bør innlede en intern etterforskning for å finne ut om kandidatene i presidentvalget nylig, og da særlig kandidaten som vant, utnyttet sin posisjon i forbundet til å skaffe urettferdige fordeler for seg selv eller for stemmeberettigede, heter det i et utkast til resolusjon fra komiteen.

Resolusjonen ber FIFA om å «kaste fullt søkelys på fakta bak de ulike skandalene som i senere år har skadet forbundets og internasjonal fotballs ry».

FIFA bes også om å offentliggjøre alle dokumenter angående rettighetsfirmaet ISL, som gikk konkurs i 2001. I kjølvannet av den konkursen dukket det opp mistanker om omfattende korrupsjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere