RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)

Krever grundig Viking-evaluering

Sist oppdatert:
Årets Viking-sesong må bli grundig evaluert. Det mener Vikinghordenes pressetalsmann Rune Oftedal.

Viking drømte om seriegull før sesongen, men ligger nå på nedrykksplass i Tippeligaen og er ute av cupen.

Fiaskosesongen er allerede fullkommen.

- Det har vært en sportslig fiasko, enkelt og greit. Første mandag etter serieavslutningen må hele organisasjonen evalueres på alle plan. Det gjelder støtteapparat, spillere, administrasjon og fansen. Alle må belyes nærmere. Denne sesongen er et sammensatt problem, sier Viking-fansens pressetalsmann Rune Oftedal til TV 2 Nettavisen.

Solgte toppscoreren
Viking har i løpet av sesongen kvittet seg med toppscorer Toni Nhleko og kraftspissen Peter Kovacs.

Spillersalgene og de stadige utskiftingene av stallen har ført til massiv kritikk av fansen på ulike debattforum.

- Det er klart at det skal være sterke meningen med så mange engasjerte supportere som i Viking, sier Oftedal.

Han vil imidlertid ikke slenge seg med på kritikken.

- Når det gjelder salget av Nhleko, var det nok mange faktorer som spilte inn som ikke pressen visste om. Ut i fra de opplysningene jeg sitter med ønsket Nhleko seg bort fra klubben, sier Oftedal.

Må stå samlet
Oftedal oppfordrer fansen til å stå samlet for å støtte Viking.

- Vi må stå samlet for å støtte laget slik at Viking beholder plassen i Tippeligaen denne sesongen. Å hele tiden komme med kritikk er feil fokus. Slike ting bør heller diskuteres etter sesongen, mener den engasjerte supporterlederen.

Han minner om at Viking mistet flere sentrale spillere etter fjorårets sesong. Blåtrøyene endre på en 5. plass under engelskmannen Roy Hodgson.

- Viking mistet tre sentrale lederskikkelser i Egil Østenstad, Frode Hansen og Brede Hangeland. De hadde lokal forankring og var tre spillere som løftet laget i motgang, konkluderer han.

Og fortsetter:

- Nå er flere av spillerne helt ferske og mange kom midt i sesongen. Det blir litt som Nils Arne Eggen alltid sa, det kollektive må fungere. Det har det dessverre ikke gjort i Viking denne sesongen.

- Ikke spark Prahl!
De siste ukene har Ivar Morten Normark og Tom Nordlie fått sparken i henholdsvis Tromsø og Start, mens Kjetil Rekdal er ferdig i Vålerenga og Rosenborgs hovedtrener Per-Mathias Høgmo er sykemeldt.

Egil Østenstad i Viking har gjentatte ganger uttalt at å sparke Tom Prahl ikke er et tema i Viking.

Rune Oftedal støtter blåtrøyenes sportslige administrative leder.

- Å sparke Tom Prahl løser ingenting ting nå. En må huske på at Viking de siste årene har hatt en rekke trenere, fra Kjell Inge Olsen til Bjarne Berntsen og Roy Hodgson. Alle representerte en forskjellig stil. Og det vil ta tid før Tom Prashl får satt Prahl-stilen, sier han.

- Har Viking tid til å vente lenger før noe blir gjort nå?

- Det har vært en sportlig fiasko, og ja, vi har ikke mye mer tid igjen. Som jeg har sagt så må alt rundt klubben belyses første mandagen etter sesongslutt, svarer han bestemt.

Vil ikke ha Nordlie
Før Tom Prahl ble ansatt ropte Viking-fansen på Tom Nordlie som ny trener. Oftedal innrømmer at Nordlie kunne vært en bra mann - men tror neppe den tidligere Start-treneren kunne tilført Viking noe for øyeblikket.

- Tom Nordlie overtok en ung spillergruppe i Start som var lette å forme. Men i Viking er det flere spillere som har vært en årrekke i gamet, som det kanskje ikke er like lett å valse over, sier han.

Alexander Ødegaard ble hentet til Viking for klubbrekorden sju millioner kroner foran årets sesong - men angriperen har overhodet ikke overbevist i sine nye omgivelser.

- Å holde prislappen på sju millioner mot Ødegaard blir for enkelt. Det er markedsprisen for en slik spiller, det er ikke han som har satt prisen selv. Han spiller på små marginer, men det har ikke løsnet skikkelig for ham ennå. Den dagen det løsner for Ødegaard er jeg sikker på at han vil herje med et hvert forsvar i Tippeligaen, mener Viking-fansen.

Forsvarer Ødegaard
- Men ble ikke Ødegaard hentet til Viking for å prestere umiddelbart?

- Det var jo det som var planen, ja. Alle forventet kanskje det. Men det ville vært et drømmescenario, svarer han.

Han tror Viking holder seg i Tippeligaen.

- Nå er hver kamp en cupkamp for Viking. Spillerne må tenke en kamp om gangen. Det er 27 poeng å spille om, og tar vi 15 poeng er plassen sikret, mener Oftedal.

PS: Vikings offisielle fanklubb har for tiden 1500 medlemmer.

- Det har ikke akkurat strømmet på med nye medlemmer det siste. Det har alltid vært medgangssupportere i Stavanger, mener VikingHordenes talsmann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere