*Nettavisen* Sport.

Krever to toppkjøp

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Jan Jönssons krav hvis Alanzinho selges.

STABÆK-IFK GÖTEBORG 0-0

TELENOR ARENA (Nettavisen): Åpningskampen i Stabæks nye storstue hadde egentlig kun en eneste artist, Alanzinho. Brasilianerens suverene dribleferdigheter og balanse skapte gang på gang muligheter for bæringene, men uten at de klarte å utnytte dem.

Etterpå sa Alanzinho at han håpet å være solgt til tyrkiske Trabzonspor i løpet av lørdagskvelden. Stabæk på sin side hevdet hardnakket at de først søndag ville diskutere budet på om lag 40 millioner kroner.

Foreløpig, søndag morgen, er det heller ikke kommet noen bekreftelse på at noen overgang skal ha gått i orden.

Les også:- Jeg vil selges nå

- Må hente toppspillere
Trener Jan Jönsson vet selvagt hvor viktig brassen er, og er klar på at han ikke vil selge. Skulle så likevel skje har han sagt klart fra til Stabæk-styret at han må få inn et par erstattere av meget høy klasse.

Noe annet går ikke an.

- Uten Veigar (Pall Gunnarsson) og Alanzinho er vi dårligere, innrømmer svensken.

Han har bedt Stabæk-styret om å avslå Trabzonspors bud, men sier samtidig at man ikke alltid får det som man vil.

- Har dere erstattere klare?

- Vi har en viss kartlegging klar. Slik at «saker og ting» kan skje. Vi må ha inn et par mer etablerte navn. Selges Alanzinho så må vi ut og kjøpe etablerte toppspillere.

- Er det et krav fra deg til styret?

- De vet hva jeg tenker. Jeg har vært tydelig. Sunn fornuft sier at vi må få inn erstattere. Så får du velge om du kaller det krav eller å være tydelig. Vi må imidlertid bruke en del penger for å få inn flere spillere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spennende test
Mossespiller Amin Askar fikk sjansen i lørdagens kamp, men går ikke under kategorien ferdig og etablert toppspiller. Han gjorde imidlertid et godt innhopp - og det selv om han for første gang møtte resten av Stabæk-laget kun et par timer før kampstart.

- Vi pratet om ham for 1-2 år siden, og så igjen i november. Nå håper vi å kunne se mer av ham på trening, sier Jönsson.

Askar selv var brukbart fornøyd med innhoppet, og legger ikke skjul på ambisjonene.

- Jeg har sagt nei til fornyet kontrakt med Moss, og har ambisjoner om å få spille på et høyere nivå, sier han til Nettavisen.

- Men hva som skjer videre får bli en sak mellom klubbene. Jeg kommer ikke til å blande meg opp i det eller vise misnøye og sånt, legger han til.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag