RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Krigen Arsenal taper

Sist oppdatert:
Arsenal og andre klubber ønsker å snike seg forbi UEFAs vedtak om egenproduserte spillere. Det kan bli veldig vanskelig.

UEFA vedtok torsdag at klubber som deltar i europacupene, må ha minst fire egenproduserte spillere i stallen sesongen 2006/07, minst seks i 2007/08-sesongen og minst åtte i 2008/09-sesongen.

Arsenal ønsker å prøve vedtaket for retten. Det blir vanskelig. En slik prosess kan ta flere år, og ingen toppklubber ønsker – og få har råd til – å være uten Champions League-spill i flere sesonger.

- Jeg kan ikke regelverket for hvordan man får overprøvd et UEFA-vedtak. Men det skal litt til for at dette skal kunne bli et EU-spørsmål, sier jussprofessor Finn Arnesen til TV 2 Nettavisen.

- Det må være at man stiller med flere kjøpte spillere enn du har lov til, får sanksjoner mot deg på grunn av det, og så angriper disse sanksjonene. Det må være fremgangsmåten, sier Arnesen.

- Og da må man eventuelt gå til erstatningssøksmål for det tapet man har lidd ved ikke å være med i turneringen. Og det erstatningssøksmålet kan komme for en vanlig domstol. Da må domstolen ta stilling til om regelen er rettsstridig, legger han til.

Han mener at denne regelen kun kan være problematisk overfor regelen om fri bevegelse av arbeidskraft. Men UEFAs regelendring er nasjonalitetsnøytral.

- Det man da vil si, er at dette vedtaket er gjort av ikke-økonomiske hensyn. EU-domstolens praksis viser at ikke-økonomiske hensyn i enkelte tilfeller kan begrense fri bevegelse av arbeidskraft. Jeg vil tro at EU-domstolen vil mene at dette er akseptabelt, og at denne regelen ikke er en veldig stor hindring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere