RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Krigeren Johnsen knuste HamKam

Foto: Morten Holm, Scanpix
LERKENDAL (TV2 Nettavisen): Han takler så det lukter svidd, serverer målgivende pasninger og scorer selv. Frode Johnsen ledet troppene da Rosenborg knuste HamKam.

- Vi vinner de aller fleste duellene og omsetter sjansene i mål. Så enkelt og så vanskelig er det i fotball der marginene avgjør om det skal bli suksess eller fiasko, smiler RBK-spissen etter brakseieren mot hedemarkingene.

Johnsen legger ikke skjul på at oppvisningen mot ett av topplagene så langt i årets serie smaker sjeldent godt.

- Vi var tente på å jobbe knallhardt i dag, og da vi fikk den første scoringa midtveis i første omgang, fikk vi den tryggheten som er nødvendig for å kunne slippe seg løs og spille god fotball. Dermed ble det en artig kveld og henimot årsbeste for oss – på høyde med Benfica-kampen, sier han.

Når Frode Johnsen er i form, er han en tilrettelegger av klasse. Når formen halter litt, har han lett for å rote seg inn i håpløse situasjoner og miste ballen. I vår har det vært en god del av sistnevnte kategori.

- I enkelte perioder sliter jeg, i likhet med alle andre. Men i det siste har det løsnet gradvis og nå føler jeg formen virkelig er på vei. Jeg er absolutt fornøyd med egen innsats i dagens kamp, sier han.

Se her for kampfakta og spillerbørs

Husk Sogndal!
Fornøyd er også Rosenborg-trener Ola By Rise, som er totalt forandret fra den sprutrøde og mildt sagt sinte framtoningen som fylte TV-ruta etter oppgjøret mot Sogndal.

- Dette ble en meget god kamp etter hvert. Var ikke helt fornøyd med det som skjedde innledningsvis da HamKam slapp til alt for lett ved et par anledninger. Men fra den første scoringa og ut kampen var vi gode, sier By Rise, som ga spillerne følgende beskjed i pausen:

Husk Sogndal!

- Vi ville rett og slett ikke ha noen gjentakelse av andreomgangen i forrige kamp, noe spillerne fikk klar beskjed om. De hørte tydeligvis etter, smiler RBK-bossen, som medgir at 5-0 er langt i overkant av hva han hadde forventet.

Flere gule kort enn mål
- HamKam hadde sluppet inn sju baklengsmål på ni seriekamper før de kom hit, noe som viser at laget er godt organisert defensivt. Derfor regnet jeg med at det kunne bli en målfattig kamp. Men heldigvis tok jeg feil. Og godt er det. Det er jo direkte pinlig å ha flere gule kort enn mål, smiler han.

Selv midt i seiersrusen fristes ikke By Rise til å utbasunere at nå peker pilen definitivt oppover for trønderne.

- Vi får vente noen runder med det. Får en pekepinn allerede på onsdag når Bodø/Glimt kommer på besøk.

Vi var feige
Kollega Ståle Solbakken i HamKam er på langt nær like munter som Rosenborg-sjefen. Han blir skarp i blikket når han blir bedt om å gi en forklaring på hvorfor det meste gikk galt mot trønderne.

- Spillerne var rett og slett for feige. Skulle nesten tro det var satt opp premie til banens snilleste gutt. I stedet for å gjøre jobben og stoppe Rosenborg-spillerne på dødballer, ble de stående å se på Riseth, Karadas & Co når de trår til. Dermed får vi to tøvete mål i fleisen i første omgang og det meste av løpet er kjørt. Dødballene avgjør kampen. Det som skjer etter 0-3 er uinteressant, sier en irritert HamKam-trener.

Han er spesielt raus med pepperen til keeper Svein Inge Haagenrud.

- Innenfor femmeteren skal målvakta være sjef. Det var ikke Svein Inge i dag, slår han fast.

Snytt for straffe
Solbakken er heller ikke særlig fornøyd med dommeren.

- Vi ble snytt for et straffespark på 0-0. Geir Frigård får skjorta regelrett revet av innenfor 16-meteren uten at dommeren blåser. Det skjer i en periode av kampen da vi var fullt på høyde med Rosenborg med skudd i stolpen og ytterligere et par store sjanser. Hadde vi fått den straffen vi skulle hatt, kunne det blitt en hyggelig kveld. Men den gang ei, sier han, og drar på smilebåndet før han legger til:

- Men du lurer ikke meg til å brodere ut hva jeg mener om dommere på Lerkendal når vi har tapt 0-5!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere