RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kriget seg til semifinale

Foto: Scanpix / AP Photo / Tim Hales
Sist oppdatert:
Stoke gjenfant styrkene sine da West Ham ble sendt ut av FA-cupen.

STOKE - WEST HAM 2-1:

West Ham og manager Avram Grant har hatt en tung sesong. Klubben har ligget under nedrykksstreken i Premier League så å si hele sesongen

Men østlondonere har funnet noen lyspunkter i FA-cupen, der de har tatt seg til kvartfinale.

Selv om West Ham slo nettopp Stoke med overbevisende 3-0 hjemme på Boleyn Ground i forrige serierunde, var nok Stoke på bortebane ikke noen ønskemotstander i kvartfinalen.

Stoke har riktignok ikke klart å samle mer en ett poeng på sine fire siste seriekamper, men et oppgjør på Britannia Stadium mot Tony Pulis' krigerske og duellsterke mannskap tærer på gjestenes krefter, uansett hvem som kommer på besøk.

John Carew var ikke med i Stokes tropp søndag. Landslagsspissen skal slite med en ryggskade og trengte hvile.

Ut i hundre
Stoke gikk likevel ut i hundre, slik de har for vane på eget gress. Bare halvannet minutt var spilt da Jermaine Pennant fant Matthew Etherington med et meget presist innlegg fra høyre.

West Ham-keeper Robert Green var imidlertid også våken fra start og reddet mesterlig.

At man ikke skal slurve med markeringen på dødballer bør være elementær lærdom for alle som reiser til Stoke-on-Trent for å møte byens beste lag.

Det så likevel ikke ut til at West Ham-forsvaret hadde fått med seg dette søndag. Stoke har riktignok mange spillere som er farlige på de faste situasjonene, men Robert Huth er definitivt en mann som ikke bør få for mye spillerom.

Tolv minutter var spilt da det var klart for et av Rory Delaps velkjente lange innkast. Inne i feltet fikk tyske Huth gå helt uforstyrret opp og stange inn ledermålet.

West Ham hadde nok med å forsvare seg også i de påfølgende minuttene, men da halvtimen var spilt maktet gjestene likevel å utligne etter en omdiskutert situasjon.

Frédéric Piquionne løp det han var god for på en flott langpasning i bakrommet fra Thomas Hitzlsperger, men tok ganske tydelig ballen ned med armen før han lobbet den over Thomas Sørensen og i mål.

Det var kanskje ikke helt fortjent at West Ham fikk gå i garderoben med 1-1 halvveis. Det feilaktig godkjente målet gjorde nok ikke motivasjonen noe mindre hos hjemmelaget.

Rett ut til straffe
Og Stoke satte standarden fra avspark etter pausepraten. Vertene stormet rett i angrep. Matthew Etherington slo først en tunnel før han avanserte inn i West Hams 16-meter.

Der støtte kantspilleren på armen til Scott Parker, og falt definitiv lett, men Stoke ble likevel tildelt straffe av dommer Mike Jones.

Etherington gikk fram til krittmerket selv og skulle sørge for å gi vertene den åpningen på annenomgangen de hadde drømt om. Det gikk ikke etter planen.

Straffeekspert Robert Green leste straffen som en åpen bok og avverget uten problemer.

Et drøyt kvarter ut i omgangen fikk Stoke frispark i god posisjon. Jermaine Pennant skjøt ballen rett i muren, men Carlton Cole stoppet ballen med armen foran fjeset.

Dermed ble vertene tildelt et nytt forsøk, rett utenfor 16-meterstreken.

Denne gangen var det forsvarsspiller Danny Higginbotham som fikk muligheten. Med venstrebeinet klinket han ballen rett fram og i gjennom en håpløst hullete West Ham-mur.

Green rakk ikke annet en å slå ballen videre i nettet, og Stoke hadde på nytt avansementet i lomma.

Møter Bolton
Mot slutten av oppgjøret var begge lagene tydelig slitne etter den høye intensiteten som preget kampen. Stoke holdt unna, til tross fro at Matthew Upson kom så nær som et tverrliggertreff på en corner med fem minutter igjen.

Stoke er dermed i sin første semifinale i FA-cupen siden 1971. Der møter Carews klubb Bolton på nøytral bane. Vinneren av kvartfinalen mellom Manchester City og Reading møter Manchester United i den andre semifinalekampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere