*Nettavisen* Sport.

Krise i Kongsvinger

Foto: Hansen, Alf Ove/Scanpix

Spillerne får redusert lønn ved neste lønnsutbetaling.

06.09.12 11:26

Etter onsdagens trening kalte styreleder Hans Einar Holth spillere og ansatte i KIL Toppfotball inn til et allmøte, melder Glåmdalen.

Budskapet var dystert.

- Vi har orientert spillerne om den økonomiske situasjonen i klubben. Budskapet var at vi har en stor svikt på inntektssiden i forhold til budsjettet. Utgiftssiden er vi godt i rute med, men siden vi ikke har fått nok penger inn sliter vi med likviditeten, sier styreleder Hans Einar Holth til lokalavisen.

Ikke full lønn
Som en konsekvens av den skakkjørte økonomien i klubben måtte styrelederen informere om at neste spillerne ved neste lønnsutbetaling ikke ville få utbetalt full lønn.

- På grunn av at situasjonen er som den er har vi meddelt spillerne at de ikke vil få full lønn ved neste utbetaling neste uke, sier Holth.

Men styrelederen understreker at alle penger som kommer inn vil bli brukt til å få utbetalt resten av lønnen fortløpende.

Frivillig lønnskutt?
- Vi håper vi klarer å få utbetalt avviket i løpet av måneden, sier Holth, som bekrefter at styret har diskutert lønnskutt.

- Men Notodden-dommen setter i prinsipp en stopper for tvungent lønnskutt for ansatte på korttidskontrakter. Derfor er vi låst på det punktet, forklarer Holth.

En mulig løsning kan være at spillerne frivillig går med på lønnskutt, men så langt har ikke styret gått til det steget ved å inngå forhandlinger om dette.

Tidligere denne uken skrev Glåmdalen at hovedtrener Tom Nordlie i forrige KIL-periode hadde en månedslønn på omlag 200.000 kroner. Denne sesongen skal lønnen være halvvert, men Nordlies lønn er fortsatt et stort innhugg i KILs slanke pengepose.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.