*Nettavisen* Sport.

Krisetall for Liverpool

Foto: PAUL ELLIS (AFP)

Liverpools morselskap tapte nærmere en halv milliard. Revisor advarer.

05.06.09 10:47

Fotballklubben Liverpool er eiet av selskapet Kop Football, som igjen eies av amerikanerne Tom Hicks og George Gillett.

Nå er regnskapstallene for fjoråret kommet, og de er så dårlige at alle engelske nettaviser blåser saken stort opp som toppoppslag.

Nærmere halv milliard i tap
430 millioner kroner gikk Kop Football i underskudd i regnskapsåret som gikk frem til august 2008.

Hovedårsaken til de stygge tallene er betaling av renter på gigantgjelden eierne tok opp da de kjøpte Liverpool. Rentene utgjorde rundt 370 millioner kroner.

- Usikkert om selskapet kan overleve
Tallene får klubbens revisor KPMG til å ta fram en advarende pekefinger.

- Eiergruppen har gjeld på rett over 3,5 milliarder kroner som må betales innen 24. juli 2009. Eierne er i full gang med å skaffe refinansiering til lånet. Denne situasjon gjør det likevel svært usikkert om morselskapet kan overleve som konsern, skriver KPMG i sin rapport.

I klartekst betyr det at dersom Hicks og Gillett ikke får refinansiert lånet sitt blir de tvunget til å selge klubben.

Indiske kjøpere?
Akkurat det ville neppe mange Liverpool-fans felt mange tårer over, all den tid eierne har gjort seg svært upopulære i hovedsak på grunn av sin svake finansielle støtte til klubben og brutte løfter. Likevel har eierne uttalt at de har stor tro på at de skal få på plass en refinansieringsavtale.

Det har tidligere vært spekulert i at diverse arabiske grupper står klare til å kjøpe Liverpool. Siste nytt er at et indisk infrastrukturselskap, GMR, skal ha møtt mellommenn fra Liverpool for å diskutere et eventuelt kjøp, melder Daily Mail.

Selve fotballklubben Liverpool har sunne regnskap. Omsetningen økte fra 1,4 milliarder kroner i 2007 til 1,6 milliarder kroner i 2008, og ga et overskudd på rundt 100 millioner kroner.

Transfermål glipper
Det spørs likevel hvor stort transferbudsjett manager Rafael Benitez får i sommer.

Et av fjorårets og årets transfermål, Aston Villas Gareth Barry, gikk nylig til Manchester City, mens nok en spiller Benitez gjerne vil ha til klubben også ser ut til å glippe.

Times melder at Valencias David Silva har vært i samtaler med Real Madrid, og det er opplest og vedtatt at den spanske storklubben har langt mer penger til rådighet. Det spekuleres i et totalt overgangsbudsjett på astronomiske 2 milliarder kroner.

Dermed øker sannsynligheten for at torsdagens transferrykter rundt Tuncay og Sylvain Distin kan bli sommerens fangst for Liverpool.

Sjekk siste fotballnytt her!

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag