RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristofer Hæstad legger opp

Foto: Berit Roald
Sist oppdatert:
- Det var en vond avgjørelse å ta.

Kristofer Hæstad legger opp. Det melder Fædrelandsvennen tirsdag.

Det har lenge blitt spekulert i om "Doffen" ville gjøre et comeback i gamleklubben Start, men dette blir altså ikke noe av.

Hæstad forteller at kroppen rett og slett ikke ville mer, og at han derfor nærmest var tvunget til å legge skoene på hylla.

- Det var en tung avgjørelse å ta, men jeg orker ikke å tyne kroppen min mer. Det gjør vondt når jeg har vært ute på løpetur, og jeg klarer ikke å få kroppen til å bli så bra som jeg skulle ønske, sier Hæstad til Fædrelandsvennen.

Ble hyllet
Hæstad avsluttet kontrakten i Vålerenga halvannet år før utløpstiden, og ble hyllet av av Vålerengas trofaste på Ullevaal etter cupoppgjøret mot Lyn i juni.

I dag troppet han selv opp på Sør Arena for å meddele at han avslutter fotballkarrieren.

Hæstad medgir at det var med tungt hjerte han kom frem til den endelige konklusjonen.

- Jeg ga egentlig beskjed for en stund siden om at det neppe ble noe, men de ønsket en ny prat med meg. Nå er det bestemt at jeg ikke kommer til å gjøre comeback i Start.

- Det er selvsagt vemodig, for jeg skulle gjerne spilt for dem igjen. Men det går ikke, jeg ville ikke vært i stand til å bidra så mye som jeg skulle ønsker, sier Hæstad.

Kometkarriere
Hæstad hadde en kometkarriere under Tom Nordlie i Start i begynnelsen av milleniumet, og ble belønnet med fast plass på landslaget og et utlån i den daværende Premier League-klubben Wigan.

Der fikk han imidlertid kun to kamper, og returnerte til Start etter et skuffende opphold.

I 2008 ble han solgt til Vålerenga, etter at Start rykket ned fra Tippeligaen.

Der ble han etter hvert utnevnt som kaptein, men han nådde aldri tilbake til de høydene som gjorde ham attraktiv for klubber i større utenlandske ligaer.

Hæstad fikk 28 kamper for det norske landslaget.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere