RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritiserer Bakenga: - Lojalitet er viktig i fotball

MOLDE-SPILLER: Mushaga Bakenga skal spille i Molde kommende sesong. Det liker Rosenborg-supportere dårlig.
MOLDE-SPILLER: Mushaga Bakenga skal spille i Molde kommende sesong. Det liker Rosenborg-supportere dårlig. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kjernen-talsmann skuffet over RBK og Mushaga Bakenga.

Etter dager med rykter ble det i gå kveld klart at Mushaga Bakenga skal spille for Molde kommende tippeligasesong.

Han kommer på lån til den regjerende seriemesteren fra belgiske Club Brügge.

Talsmann i Rosenborgs supporterklubb «Kjernen» liker overganger dårlig.

- Som supporterklubb skulle vi ønske at den tidligere RBK’er Bakenga hadde kommet til oss. Vi mener at klubb og lojalitet er viktige faktorer i fotball, sier Espen Viken til Nettavisen.

Kunne endt i RBK
Ifølge adressa.no var det Rosenborg som hadde første prioritet på spissen, men skal av valgt å takke nei uten at grunn er oppgitt. Også Bakenga skulle også ha et ønske om å returnere til gamleklubben.

Viken mener at begge parter burde gjort en bedre jobb for å få til en overgang.

- Nå kjenner ikke jeg detaljene der, men jeg vet at RBK jobber ganske systematisk med å presse utgiftene ned både på spillerlønninger og annet administrativt. Men jeg mener at Rosenborg skulle gjort en bedre jobb, men jeg mener også at Bakenga burde gjort en bedre jobb, forteller Viken.

- Hvordan da?

- Vi er supportere og for oss er ikke fotball en åtte til fire-jobb. Når 20.000 er på Lerkendal er det ikke for å se elleve hjemmespillere gjøre en jobb, det er for å få en opplevelse og skape et fellesskap. Det er mer i fotball enn kun det økonomiske.

Dårlig mottakelse
Hvordan spissen vil bli mottatt på Lerkendal er Viken usikker på, men forteller at han ikke støtter noen organiserte former for hets.

- Jeg er ikke for noe organiserte former for tilbakemeldinger, men han må nok regne med at en del folk ikke er fornøyde med det. Det må han regne med, sier Viken.

Mushaga Bakenga og sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, har ikke svart på Nettavisens henvendelser torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere