RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien/SCANPIX

Kritisk til nivået i Tippeligaen

Sist oppdatert:
Start-trener Knut Tørum lar seg verken begeistre eller imponere.

START-VIKING 1-1:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Knut Tørum var vitne til en heller laber forestilling på Sør Arena, og er kritisk til det som presteres i den norske toppdivisjonen for tida.

- I tråd med oss selv mangler det for mye i det å kjenne igjen offensive spillemønster og den offensive kvaliteten hos mange lag, og det gjør at de som er best defensivt har kommet best ut av det så langt, forklarer Tørum.

Han mener sommerpausen kommer beleilig.

- Vi har mye å trene på. De siste kampene i vårsesongen har vi skapt for lite sjanser og scoret for lite mål. Nå skal vi bruke sommeren til å bevisstgjøre hva vi gjør når vi er gode, og øke presisjonen når vi er nærme motstanderens sekstenmeter.

- Tette kamper

Viking-trener Åge Hareide er ikke helt enig med sin trenerkollega i kritikken av eliteserienivået.

- Det er vanskelig å si, for det har vært tette kamper. Lagene er godt organisert. Nå ser ikke jeg alle kampene i eliteserien, men i noen av kampene våre har det vært et godt nivå over det som har foregått. Det er viktig for de lagene som skal ut i Europa at de klarer å skape et tempo i spillet som er bra nok, sier Hareide til Nettavisen.

Kampen på Sør Arena var en lite underholdende batalje med mye oppstykket spill, og Tørum synes det var et rettferdig resultat med 1-1 og poengdeling.

- Sikkert rettferdig nok med 1-1, men jeg skulle helst sett at vi skapte mer trykk i den avgjørende fasen, sier Tørum til Nettavisen.

Geir Ludvig Fevang skadet seg i ankelen i slutten av første omgang, men Tørum kan berolige bekymrede Start-fans.

- Jeg har ikke noe røntgensyn, men det virker som det er et helt vanlig overtråkk. Han trenger noen dager før han er fin igjen, men det er trolig ikke noe langvarig, opplyser Tørum.

Bra med Nevland
Åge Hareide mener siddisene burde ha reist hjem med alle tre poengene etter mandagens kamp mot Start.

- Det er en kamp jeg synes vi burde ha vunnet, vi ledet kampen og hadde et relativt godt grep på dem. Vi har et par muligheter som fort kunne gått vår vei, Stefan Gislason skyter i tverrliggeren og Ingelsten skyter over på en veldig god mulighet i første omgang. Dessverre blir det 1-1 på en liten feil, men sånn er fotballen, sier Åge Hareide til Nettavisen.

Hareide oppsummerer vårsesongen på følgende måte.

- Vi kunne ha hatt en litt større poengfangst, men jeg synes vi har blitt solide som lag, ikke minst defensivt. Vi har blitt tunge å spille mot på bortebane, og vanskelige å spille mot hjemme. Nå får vi inn Erik Nevland i gruppa, i tillegg til at Martin Fillo endelig er tilbake, det gjør at vi får mer å velge mellom, og det tror jeg blir nyttig for oss, avslutter en stresset Åge Hareide i pressesonen.

Målene i mandagens kamp på Sør Arena ble scoret av Ole Martin Årst og Håkon Skogseid.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere