RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kritisk til Rio-nei

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Fotball-legende ikke imponert over at Rio Ferdinand trakk seg fra to landskamper.

Manchester United-forsvarer Ferdinand ble, overraskende for mange, hentet inn i landslagsvarmen igjen foran EM-kvalifiseringskampene mot San Marino og Montenegro. Stopperveteranen valgte imidlertid å trekke seg fra troppen – angivelig for å følge et på forhånd oppsatt treningsopplegg i klubben.

Den avgjørelsen stiller keeperlegenden Peter Shilton spørsmål ved.

– For meg var det å spille for landet mitt det aller største. Men akkurat det ser ut til å ha endret seg litt, sier han ifølge nettstedet goal.com.

VM det ultimate
Shilton spilte selv 125 ganger med flagget på brystet – og har fortsatt rekorden i antall landskamper for England.

– Jeg kjenner ikke omstendighetene rundt hva som har skjedd, men jeg ville ha med meg alle de landskampene jeg kunne få. Å spille i VM, og forsøke å vinne noe for England, var det ultimate, sier 63-åringen.

– Jeg vet ikke hvorfor Rio ikke spiller, hvorvidt det handler om en skade eller ikke, men dersom han har trukket seg uten noen god grunn, er jeg helt uenig i den avgjørelsen, tilføyer han.

Selv spilte Shilton sin siste landskamp i 1990 – i en alder av 41 år. Karrieren som fotballspiller holdt han imidlertid gående i enda seks-sju år.

Tror på ny seier
Nå følger han engelske landslagsfotball tett fra sidelinjen – og fredag så 63-åringen San Marino bli overkjørt med 8-0 i EM-kvalifiseringen. Shilton var glad for at han ikke selv voktet målet i den kampen.

– Jeg hadde ikke likt den kampen som keeper. Sånne kamper er på mange måter bortkastet tid, samtidig som man må være på tå hev, fordi man ikke ønsker å slippe inn mål mot San Marino, sier han.

Shilton tror imidlertid brakseieren gir Wayne Rooney & co. en solid porsjon selvtillit foran møtet med Montenegro tirsdag.

Den kampen skal også ende med seier.

– Jeg tror vi er et bedre lag enn Montenegro, konstaterer keeperlegenden.

England er i øyeblikket nummer to i kvalifiseringsgruppe H – to poeng bak nettopp Montenegro.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere