*Nettavisen* Sport.

Kroatia selger ikke bortebilletter til Ullevaal

INGEN BORTEFANS: Det kroatiske fotballforbundet selger ikke billetter til bortekampen mot Norge i september. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Kunne blitt diskvalifisert fra EM.

Kroatias fotballforbund lytter til UEFAs anbefalinger og organiserer ikke salg av billetter til sine resterende bortekamper i EM-kvalifiseringen.

Kroatia ble straffet med tap av ett poeng, en bot på 100.000 euro (drøyt 900.000 kroner) og et publikumsfritt stadion de to neste hjemmekampene av UEFA etter hakekorshendelsen mot Italia i juni.

Nå har Kroatia tatt grep for sine tre siste bortekamper i kvalifiseringen også. Ingen billetter vil bli solgt av forbundet i forbindelse med kampene borte mot Aserbajdsjan, Norge og Malta.

- UEFAs disiplinærkomité var ekstremt nær ved å diskvalifisere oss fra EM, og sa at straffen vi fikk var mer enn en advarsel. Enhver rasistisk hendelse de neste kampene kan bety at Kroatia ikke får delta i EM i 2016, skriver forbundet i en pressemelding.

- Kroatias fotballforbund er oppsatt på å unngå verste mulige utfall. Vi har dermed avgjort at vi ikke vil organisere billettsalg for våre supportere til våre resterende bortekampene, skriver forbundet videre.

Forbundet beklager overfor supporterne med hederlige hensikter, men ønsker å ta signalene fra UEFA på alvor. Kroatene vil nå kjempe for å unngå tribunebråk og rasisme på sine landskamper i framtiden.

- Vi håper at våre fans forstår bakgrunnen for avgjørelsen. Målet er å beskytte landslaget og dets ambisjoner om å kjempe om tittelen i EM i Frankrike, sammen med 23 andre lag, står det videre.

Tross poengtrekket leder Kroatia likevel EM-kvalifiseringsgruppen, ett poeng foran Italia. Norge er tre poeng bak før de fire siste kampene.

Kroatia kommer til Ullevaal søndag 6. september. Før den tid spiller Norge en tøff bortekamp mot Bulgaria 3. september. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.