RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kroatia-sjefen: - Norge spilte med hjertet


JAA: Markus Henriksen (t.v.) og Even Hovland feirer med tomålsscorer Jo Inge Berget under kampen mellom Norge og Kroatia på Ullevaal stadion i Oslo.
JAA: Markus Henriksen (t.v.) og Even Hovland feirer med tomålsscorer Jo Inge Berget under kampen mellom Norge og Kroatia på Ullevaal stadion i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Roser Per-Mathias Høgmos disipler.

NORGE - KROATIA 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Norge var best fra 1. til 90. minutt og vant fullt fortjent.

Det sier Kroatia-trener Nico Kovac (43) til Nettavisen etter Norges 2-0-seier på Ullevaal søndag kveld.

Han møtte både norsk og internasjonal presse i lokalene på nasjonalarenaen etter å ha sett sine egne gutter bli sendt hjem i skam av energiske norske landslagshelter.

Og Kovac gikk langt i å slakte sine egne spillere – og hylle de norske, da han fikk spørsmål om kampen av Nettavisen en time etter at dommeren hadde blåst i fløyta for siste gang.

- Hvis man ikke spiller med hjertet, og Norge spilte med hjertet, kan man ikke vinne. Selv om man har mange stjerner på laget, som vi har, kan man ikke vinne hvis man ikke spiller med hjertet. Stjernen må være laget. Og Norges største stjerne var laget, roser Kovac til Nettavisen.

LANGT NEDE: Kroatias landslagssjef Niko Kovac.

- Hvorfor spilte ikke stjernene dine med hjertet?

- Jeg vet ikke. Det må du spørre spillerne om. Jeg har spilt 83 kamper for det kroatiske landslaget, og det lå i min karakter å spille med hjertet. Men i dag spilte vi ikke med hjertet. Det er fotball, og det er interessant i fotball at spillerne som tjener mest penger ikke alltid vinner, sier landslagssjefen.

- Var Norge bedre enn du trodde på forhånd?

- Nei, svarer han kontant.

- Vi visste at Norge er et fysisk godt lag, et aggressivt lag med høye spillere. De baserer seg på frispark og «kick and run»-fotball. De scoret det første målet etter et frispark, og alt jeg sa nå – sa jeg til spillerne i de tre dagene før kampen, sier han.

LES OGSÅ: Norge sjokkerte stjernene: - De aner ikke hva som foregår

- Må vinne de to siste

Kovac vurderer situasjonen i gruppa slik:

- Den er veldig enkel, vi ligger på tredjeplass. Vi må vinne de to siste kampene, og vi må håpe at ett av de to lagene foran oss roter det til. Men nå ser det ut som vi må spille playoff, sier Kovac.

På spørsmål om han anser det som en stor fordel at Norge og Italia møtes i den siste kampen, nikker kroatenes landslagssjef anerkjennende.

- Det er en veldig viktig kamp for Kroatia, men den er bare interessant for oss om vi vinner de to siste kampene. Hvis ikke, vil ikke den siste kampen være interessant. Vi må vinne selv, sier han.

- Kapteinen deres må være svimmel etter å ha møtt Jo Inge Berget, spør en norsk journalist.

- Det var ikke bare kapteinen min som skuffet, alle skuffet. Jeg vet ikke hvorfor vi spilte så dårlig som vi gjorde i dag, og vi må heve hodet og se fremover, sier han.

LES OGSÅ: Detaljert kampreferat

Norges neste kvalikkamp spilles hjemme mot Malta den 10. oktober. Så venter den avsluttende gruppekampen borte mot Italia tre dager senere.

18. oktober trekkes playoff-kampene.

Gjenværende kamper I Norges gruppe:

Norge:

  • Malta (h)
  • Italia (b)

Kroatia:

  • Bulgaria (h)
  • Malta (b)

Italia:

  • Aserbajdsjan (b)
  • Norge (h)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere