RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kunstgress reddet karrieren

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Martin Wiig startet sin 70. strake seriekamp for Sarpsborg.

VÅLERENGA – SARPSBORG 08 2-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Martin Wiig, som startet fotballkarrieren i Bodø/Glimt, slet lenge med store smerter i ryggen.

Da han spilte i Odd Grenland, Sandefjord og Fredrikstad opplevde han begrenset spilletid som følge av skadeproblemer.

I 2007 gikk spissen til Sarpsborg. To år senere fikk Sarpsborg Stadion kunstgress. Det kan ha vært med på å redde karrieren til Martin Wiig, som mot Vålerenga søndag startet sin 70. strake seriekamp.

- Det sier seg selv at det er helt fantastisk. Han beviser hvor utrolig viktig han er for Sarpsborg. Det er bare å ta av seg hatten, skryter Sarpsborg-trener Roar Johansen.

- Trener på like forhold
Når Nettavisen spør hovedpersonen hvordan han har klart å oppnå en så flott statistikk, er svaret kontant:

- Vi har fått oss kunstgress. Vi trener på like forhold året rundt, og jeg har klart å bli kvitt ryggproblemene. Det er viktig å holde seg skadefri, og det har jeg nå klart over en lang periode, sier 27-åringen til Nettavisen,

Han tror også det hjelper å være snill gutt.

- Mange må stå over på grunn av gule kort, men jeg spiller snilt, sier Wiig, som startet samtlige seriekamper for Sarpsborg i 2009 og 2010, og som hittil denne sesongen har vært i startoppstillingen til Roar Johansen i tolv av tolv mulig kamper.

Men det så stygt ut mot Stabæk forrige uke. Nordlendingen ble syk natten før kampen, men fant likevel energi til å starte mot de stripete.

Det resulterte i scoring – den andre på to kamper og den tredje for sesongen.

Sliter på bortebane
Mot et lekent Vålerenga på Ullevaal fant han imidlertid ikke nettmaskene.

- Vålerenga er et veldig bra fotballag. De viste seg veldig dyktige til å holde på ballen, spesielt i førsteomgangen. Vi fikk ikke til så veldig mye. Det var fortjent at Vålerenga vant 2-0, oppsummerer Wiig.

Sarpsborg har imponert i sin første sesong i Tippeligaen, men klubben har ennå til gode å vinne på bortebane. Wiig tror det er tilfeldig.

- Det er litt tilfeldig at vi har så dårlig bortestatistikk. De to første bortetapene var klare, men de neste har vært jevne og vi kunne fort ha vunnet mot Odd, Tromsø og Fredrikstad.

Etter tolv kamper ligger østfoldingene på tabellens tiendeplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere