Gå til sidens hovedinnhold

Kuyt frelste Liverpool

Rafa Benitez mener at Dirk Kuyt skal ha mye av æren for at Liverpool er i Mesterligaen.

Liverpool har ikke imponert så langt denne sesongen og i onsdagens mesterligakvalifisering måtte det en sen Dirk Kuyt-scoring til for redde rødtrøyene fra katastrofe.

Det sto 0-0 etter 90 minutter og kampen gikk til spilleforlengelse. På tampen av andre ekstraomgang løsnet det endelig for hjemmelaget, da Kuyt styrte ballen i nettet, etter et innlegg fra landsmannen Ryan Babel. Dermed er merseysideklubben klare for gruppespillet i Mesterligaen.

Hyller Kuyt
Liverpool-manager Rafa Benitez valgte likevel å fokusere på det positive etter kampen. Den spanske taktikeren var først og fremst meget imponert over innsatsen til matchvinner Kuyt.

- Dirk Kuyt skal ha mye av æren for denne seieren. Det er synd at folk er så opphengt i de feilene han gjør noen ganger. I dag jobbet han beinhardt i 120 minutter og viste at han er en fantastisk spiller for ethvert lag, sier Benitez ifølge sportinglife.com.

- Det positive i dag var at vi spilte litt bedre enn vi har gjort i det siste. Vi ønsker å vinne titler og det er også viktig å få med seg pengene fra Mesterligaen, sier spanjolen.

Standard Liege-manager Laszlo Boloni var naturlig nok ikke fult så fornøyd med onsdagens resultat.

- Vi er veldig triste nå. I løpet av to kamper har vi vært det best organiserte laget og vi fortjente en bedre skjebne i dette oppgjøret. Jeg begynte etter hvert å lure på om dommeren lot seg påvirke av at Liverpool er en så stor klubb. Vi burde hatt et par straffer, sier treneren.

Kypriotisk sensasjon
Arsenal hadde ingen problemer med nederlandske Twente. Etter 2-0 borte spilte Arsène Wengers mannskap med lave skuldre på Emirates Stadium.

Nasri åpnet ballet med sin 1-0-scoring i det 27. minutt, og det sto 1-0 til hvilen. Etter pause puttet William Gallas, Theo Walcott og Nicklas Bendtner ett mål hver i det som ble en 4-0 seier.

«The Gunners» er dermed videre til gruppespillet med 6-0 sammenlagt over Steve McClarens klubb.

Den største bomben i onsdagens kvalik var det Anorthosis som sto for. Temuri Ketsbaia kypriotiske klubb hadde 3-0 å gå på før bortekampen mot greske Olympiacos. Grekerne maktet bare å vinne 1-0 hjemme.

Det betyr at Anorthosis sensasjonelt er klar for gruppespillet i verdens ypperste klubbturnering. De er, ikke overraskende, det første laget fra Kypros som har klart akkurat dette.

PS. Danske Aalborg er også klare for gruppespillet etter å ha slått ut Kaunas fra Litauen med 4-0 sammenlagt.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre