RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kvinner kan mest fotball

Sist oppdatert:
En undersøkelse viser at kvinner scorer høyere enn menn på kunnskaper om fotball. Test dine fotballkunnskaper og si din mening her.

(SIDE2): Du kjenner helt sikkert menn som roser 4-4-2 systemet opp i skyene, og som husker resultatene i alle fotballkamper.

Linjemann?
Men om du virkelig vil vite noe om fotball bør du kanskje spørre dama om hjelp? I hvert fall om du lurer på om det var offside i en kamp eller hva, mennene med gule flagg på sidelinja kalles.

Undersøkelsen ble utført blant 2.000 gjester på britiske barer mens de så på kamper i VM-kvalifiseringen, Champions League og Premier League.

Offside
En annen myte om kvinner og fotball er at de velger seg favorittlag ut fra fargen på draktene, men også dette viste seg å være feil. Damene visste mindre om fotballdrakter enn menn, og bare hver tredje kvinne i England kjente igjen draktene fra alle de 20 fotballklubbene i Premier League.

Oppfattelsen av selve spillet var også et område der kvinnene viste seg å være bedre enn menn. Når det gjaldt å bedømme korrekt om en spiller var i offside eller ikke, klarte 59 prosent av kvinnene dette. Blant mennene var det 55 prosent som korrekt klarte å avgjøre om en spiller var i offside eller ikke.

I tillegg var det 65 prosent av kvinnene som brukte tittelen assistentdommer på dem som sto på sidelinjen med gult flagg. Blant mennene var det 40 prosent som fortsatt brukte tittelen linjemann.

Hele 75 prosent av kvinnene som deltok i undersøkelsen innrømmet at de hadde begynt å følge med på fotball fordi de da mente de fremsto som mer attraktive ovenfor menn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere