RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kwarasey ble MLS-mester

Adam Larsen Kwarasey ligger på bakken etter å ha feilet med en utboksing. Kei Kamara er i ferd med å score, men det ble eneste baklengs for Kwarasey da hans Portland Timbers ble MLS-mester.
Adam Larsen Kwarasey ligger på bakken etter å ha feilet med en utboksing. Kei Kamara er i ferd med å score, men det ble eneste baklengs for Kwarasey da hans Portland Timbers ble MLS-mester.
Sist oppdatert:
En sjokkstart med to tidlige scoringer gjorde utslaget da Portland Timbers ble MLS-mester med 2-1-seier over Columbus Crew i finalen søndag.

Diego Valeri scoret etter et halvt minutt, og Rodney Wallace doblet ledelsen i det 7. minutt. Adam Larsen Kwarasey i gjestenes mål gjorde en feil forut for Kei Kamaras redusering i det 18. minutt, men deretter stengte han målet.

Oslogutten, som er landslagsmann for Ghana, er dermed MLS-mester i sin første sesong som USA-proff. Timbers var nytt lag i ligaen i 2011, kvalifiserte seg for sluttspillet for første gang i 2013, og i år ble laget mester.

Tidligere utgaver av Portland Timbers har spilt i NASL og USL, men uten noen gang å bli mester. Det var også byens første tittel siden Trail Blazers ble NBA-mester i 1977.

– Dette er veldig spesielt for oss, sa Valeri, som ble kåret til finalens mest verdifulle spiller.

Kjempetabbe

Kampen fikk en fryktelig start for hjemmelaget og keeper Steve Clark. Han fikk en dårlig førsteberøring på et tilbakespill, sleivet ballen og så Valeri takle den i mål. Da var det spilt bare 27 sekunder.

– Vi var enige om å presse høyt fra start, og så fikk vi det målet. Det var veldig spesielt, sa Valeri.

Seks minutter senere fikk Wallace løpe alene inn foran mål og stupheade et innlegg fra Lucas Melano i nettet. Crew-spillerne hevdet forgjeves at ballen hadde vært ute av spill i forspillet.

Crew tente et håp blant hjemmefansen da Kwarasey misset helt med et forsøk på utboksing i det 18. minutt. Han falt over ballen, men greide ikke å gripe den. Kamara klarte å få tak i den, vendte og skjøt i mål.

Fortjent

Crew jaget forgjeves utligningen, men det var Timbers som kom til de største sjansene.

En halvtime før slutt var Timbers veldig nær å punktere kampen etter et hjørnespark, men ballen ble reddet på streken og traff deretter både tverrliggeren og stolpen før den ble klarert.

I det 71. minutt nikket Fanendo Adi i stolpen, og returen traff Clark i brystet og spratt ut. Ti minutter senere reddet Clark da Nat Borches nikket fra kloss hold.

Da dommeren blåste av, kunne Kwarasey og hans lagkamerater feire en helt fortjent seier. (©NTB)

Portland Timbers-spillere jubler etter å ha slått Columbus Crew i MLS-finalen søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere