*Nettavisen* Sport.

Kwarasey klar for semi

Foto: Scanpix/AP Photo/Themba Hadebe

Ghana fikk hjelp av kjempetabbe fra Godset-sisteskansens keeperkollega.

05.02.12 23:48

GHANA - TUNISIA 2-1 e.e.o.

Kvartfinalen i afrikamesterskapet mellom Ghana og Tunisia ble tett og jevn. Lagene klarte ikke å avgjøre i ordinær tid på Stade de Franceville i Gabon.

Dermed måtte det forlenget spilletid til. Der ble André Ayew matchvinner på det som ikke engang skulle vært en målsjanse.

Den ettertraktede Marseille-spilleren fikk servert en gavepakke han trolig aldri har sett maken til av Tunisia-keeper Aymen Mathiouti.

Sistnevnte løp bakover i feltet for å ta ned et innlegg som i utgangspunktet var for langt. Men da han hoppet opp for å plukke ned ballen feilet Mathiouti totalt.

Ballen glapp og falt isteden perfekt ned i føttene på Ayew. Spissen takket og bukket og sendte Ghana videre.

Kjempet tappert
Tunisia ble moen minutter senere redusert til ti spillere da Aymen Abedennour fikk et strengt idømt rødt kort. Daniel Braatens lagkamerat i Toulouse ble vist ut for en albue mot Ayew, men det hele så uforskyldt ut.

Nordafrikanerne kunne likevel klart utligning mot slutten av ekstraomgangene. Heldigvis for Strømsgodsets Adam Larsen Kwarasey traff tunisierne ikke godt nok med avslutningene.

Tidligere Rosenborg-, Stabæk- og Start-spiller Anthony Annan spilte også for Ghana i hele oppgjøret.

Ghana møter nå Zambia til kamp om finaleplass.

Avgjort på straffer
Også i den andre kvartfinalen som ble spilt søndag kveld sto det 1-1 ved ordinær tid.

Vertsnasjon Gabon tok ledelsen mot Mali ved Nice-spiller Eric Moloungui ti minutter ut i andre omgang. Stillingen holdt seg til det bare var seks minutter igjen andre omgang.

Da scoret Bordeaux-angriperen Cheik Diabité målet som tok oppgjøret til ekstraomganger. Der ble det ingen flere scoringer.

Mali gikk seirende ut etter å ha satt alle sine fem forsøk i straffesparkkonkurransen i mål Barcelona-stjernen Seydou Keita scoret på den avgjørende straffen.

Dermed blir Mali motstander for Elfenbenskysten og Didier Drogba i den andre semifinalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.