RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MÅLKONGE: Cristiano Ronaldo er ustoppelig for tiden.
MÅLKONGE: Cristiano Ronaldo er ustoppelig for tiden. Foto: Jose Jordan (Afp)

La Liga-ekspert: - Den klokeste avgjørelsen i manns minne

Sist oppdatert:
Cristiano Ronaldo har nå scoret 15 mål på syv kamper.

Med to scoringer i 5-0-seieren over Levante sørget Cristiano Ronaldo for at Real Madrid går inn i en av høstens viktigste uker fulle av selvtillit.

Den spanske storklubben møter Liverpool i mesterligaen onsdag, før Barcelona venter i sesongens første «El Clásico» fem dager senere. At formen til Ronaldo er upåklagelig foran de to viktige kampene, behøver ingen å lure på.

Cristiano Ronaldo har scoret i åtte fotballkamper på rad, og virker ustoppelig for tiden.

La Liga-ekspert Petter Veland mener hemmeligheten ligger i en ekstra pause Ronaldo fikk av det medisinske støtteapparatet.

- Han fikk to til to og en halv ukes fri for å bli kvitt alle former for småskader. De har preget ham, både mot slutten av forrige sesong, under VM og i ligaåpningen. Den pausen er den klokeste avgjørelsen det medisinske apparatet til Real Madrid og Portugal har gjort i manns minne, sier Veland til Nettavisen.

Lørdag åpnet portugiseren scoringsballet for Real fra straffemerket etter bare 13 minutters spill borte mot Levante. Deretter økte tidligere Manchester United-spiller Javier Hernández ledelsen, før Ronaldo igjen var frampå.

3-0-målet var Real-stjernens 15. i ligaen denne sesongen på bare sju kamper.

Les også:  Ivar Hoff: - Han hadde ikke vært i nærheten

Les også:  Sjekk de tallene!

Rodriguez-mål
James Rodríguez la på til 4-0 for det spanske hovedstadslaget, før Isco avsluttet målfesten med 5-0 åtte minutter før full tid.

Med til historien hører det også at Ronaldo hadde store muligheter til å gjøre enda flere mål. Særlig i første omgang misset portugiseren flere opplagte muligheter.

- Å score flere mål enn Ronaldo gjør i øyeblikket er ikke mulig. Han må bare fortsette denne formen, og det skal vi hjelpe ham med, sa trener Carlo Ancelotti.

- Vi har flyt om dagen, men samtidig er det viktig å huske at bak alle målene ligger det offervilje, hard kjemping og konsentrasjon. Du scorer ikke uten disse tingene, og det vet de beste spillerne, tilføyde han.

Optimistisk Ancelotti
Italieneren ser all grunn til å være optimistisk foran «El Clásico».

- Vi kommer til den kampen i god form. Det var vanskelig å forberede seg til denne kampen, men vi så solide ut, var konsentrerte og fikk med oss et godt resultat.

Real Madrid ligger nå bare ett poeng bak Barcelona på tabellen i La Liga, men katalanerne har én kamp til gode på Ronaldo & co. Lionel Messi og resten av Barcelonas stjernegalleri møter Eibar senere lørdag.

Real-sjef Ancelotti måtte for øvrig sette sammen en startoppstilling uten flere av sine mest profilerte spillere lørdag. Både Karim Benzema og Raphaël Varane slet med sykdom, mens Sergio Ramos har problemer med en leggskade.

Gareth Bale fikk på sin side hvile foran de viktige kampene som nå venter. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere