RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

La Liga saksøker FIFA

VINTER-VM: FIFA og Sepp Blatter ga VM i 2022 til Qatar, og bestemte senere at mesterskapet må spilles på vinteren. Det misliker spansk La Liga sterkt.
VINTER-VM: FIFA og Sepp Blatter ga VM i 2022 til Qatar, og bestemte senere at mesterskapet må spilles på vinteren. Det misliker spansk La Liga sterkt. Foto: Philippe Desmazes (AFP)
På grunn av Qatar-VM.

La Liga, den spanske toppdivisjonen i fotball, går til sak mot FIFA fordi Qatar-VM i 2022 er flyttet til vinteren.

Det skriver den spanske sportsavisen AS søndag. Styreformann Javier Tebas sier at de har gått til sak for å beskytte klubblagenes interesser.

- At VM flyttes til vinteren gir våre klubber et tap på 65 millioner euro (570 millioner kroner), sier Tebas og viser til tre rapporter som er lagt ved søksmålet.

Både Bundesliga, Premier League og serie A støtter søksmålet, selv om de har valgt å stå utenfor saken.

Det var i mars at FIFA annonserte at VM skal avholdtes mellom 20. november og 18. desember for å unngå de høye temperaturene i Qatar i sommermånedene.

FIFA har tidligere gått med på å tredoble kompensasjonen klubbene får for å slippe spillere til VM i 2018 og 2022, sammenlignet med hva som ble utbetalt i 2014. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere