RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«La oss gjøre som i det antikke Rom»

(FOTO: EPA/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Dommen i den italienske fotballskandalen er utsatt på ubestemt tid. Ingen vil sette en demper på gullfesten i «støvellandet».

Og etter VM-gullet roper flere og flere på mildere straffer for de involverte klubbene.

Den italienske hovedstaden våknet uvanlig sent til liv på tirsdag etter den kaotiske feiringen av VM-gullet mandag kveld.

Den ventede baksmellen i form av dommen mot de tiltalte klubbene Juventus, Milan, Fiorentina og Lazio for påstander om kampfiksing, korrupsjon og juksing med dommeroppsettet drøyer også.

Utsatt og utsatt
I forrige uke sa idrettsdomstolen i Italia at dommen var ventet mandag.

Men etter at Italia kapret VM-gullet uttalte de at dommen tidligst kunne komme onsdag. Nå ser det imidlertid ut som om ingen med sikkerhet kan si når storklubbenes skjebne blir avgjort, og det snakkes om en endelig domsavsigelse først fredag eller lørdag denne uken.

Ingen vil offisielt si hvorfor dommen gang på gang blir utsatt, men oppfatningen blant italienske journalister er at ingen vil ødelegge den italienske gullfesten.

Rettsaken er sterkt påvirket av politikk og økomoni. 13 av spillerne i Italias gulltropp spiller i de angklagede klubbene, milliarder av kroner står på spill og hvor langt skandalen går i den italienske maktens korridorer tør ingen helst tenke på.

- La oss gjøre som i det antikke Rom
En etter en har også ledende politikere uttalt seg om saken. De ønsker en mildere straff for personene på tiltalebenken.

Italias justisminister Clemente Mastella satte et enormt press på domstolen da han kom med sitt standpunkt i saken.

- La oss gjøre som i det antikke Rom. Den som har gitt Italia prestisje og verdighet, bør behandles annerledes, sa Mastella og mente at seieren i Berlin «må tas med i betrakningen» når dommen skal vedtas.

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi vil stradde de skyldige individene, og ikke klubbene.

- Vi kan ikke straffe supporterne. Vi kan straffe involverte personer, men ikke klubbene, sa Berlusconi, som er involvert i saken som eier av AC Milan.

Enorme konsekvenser
Juventus trues av degradering til Serie C og en massiv spillerflukt. AC Milan, Fiorentina og Lazio risikerer å bli tvangsflyttet ned til Serie B om de blir funnet skyldig i påstandene om kampfiksing, korrupsjon og juks med dommeroppsettet.

I alt er 26 personer, blant dem klubbledere, dommere, assistentdommere og personer i det italienske fotballforbundet, risikerer å bli utestengt fra all fotball om de blir funnet skyldige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere