*Nettavisen* Sport.

La skylda på været

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): ”Furet værbitt” er helt i orden, men sol i mai vil han ikke ha. Landslagssjef Åge Hareide mente været og årstiden måtte ta på seg det meste av skylda for Norges begredelige forestilling mot Wales.

28.05.04 00:09

(NORGE – WALES 0-0): Åge Hareide innledet pressekonferansen med å gi de norske journalistene skylda for den svake innsatsen i privatlandskampen mot Wales.

- Dere spiste opp frukta vår på treninga i går, og da spillerne skulle få næringa si etter kampen, så var det ikke noe igjen til dem. Derfor var de så slappe i dag, sa en streng Hareide til det norske pressekorpset, før han gikk over til en litt mer seriøs kampanalyse.

- Vi skapte for så vidt noen sjanser, og man kan jo si at vi ikke hadde marginene på vår side. Både Bengt Sæternes og Tore André Flo kunne fort ha scoret på sine sjanser, var hans umiddelbare oppsummering av kampen.

Men det betyr ikke at landslagssjefen var fornøyd med innsatsen. Få målsjanser og et svært lavt tempo var noe også moldenseren sa seg meget skuffet over.

- Jeg er ikke fornød med kampen i dag, og spesielt misfornøyd er jeg med at vi ikke scorer. Målet mitt er alltid å score, understreket den norske landslagssjefen, som hadde sin klare oppfatning på hvorfor spillet ble som det ble.

Feil måned, feil vær
”Feil lukt og feil farge” mente Dum Dum Boys var problemet. Åge Hareide mener at både været og årstiden var feil.

- Det er egentlig litt forståelig at spillerne presterer som de gjør. Jeg er virkelig ikke begeistret for solskinnsvær og fotball i mai/juni, og dere kan jo tenke dere selv hvordan det er når noen av proffspillerne omtrent kommer rett fra solsenga.

Han lar seg dermed ikke skremme av resultatet og spillet mot et svekket walisisk landslag (ti spillere hadde meldt forfall til Norges-kampen, inkludert Ryan ”det er privatlandskamp, så jeg har nok litt vondt i et lem eller to” Giggs).

- Vi får ta dette for det det er, og lære av de feilene vi gjorde. Noen grunn til bekymring ser jeg imidlertid ikke.

Til tross for den skuffende innsatsen og det lave tempoet, mener Hareide at det er flere positive ting å ta med seg fra kampen. Spesielt gleder han seg over at Norge holder nullen, og den gode innsatsen til den bakre fireren.

- Thomas (Myhre), Ronny (Johnsen) og Claus (Lundekvam) synes jeg spilte meget godt i dag, sammen med de to backene. Spesielt skryter han voldsomt av sin 30 år gamle landslagsskeeper.

- Thomas er en enda bedre keeper enn jeg først trodde.

Dagens dobbeltredning på avslutningene til Daniel Gabbidon og Robert Parry tidlig i andreomgangen imponerte nok også flere enn landslagssjefen, og førte kjempeapplaus fra et ellers særdeles stille hjemmepublikum. ”Shall we sing a song for you?” kom ikke helt uventet fra det atskillig mer lydhøre bortepublikumet.

- Dum kamp å debutere i
Den samme muligheten til å få vist seg frem fikk imidlertid ikke debutant Rune Lange og Bengt Sæternes, som spilte sin første landskamp under Hareide.

- De var uheldige som fikk denne kampen til å vise seg frem i. Begge hadde nok kunnet gjøre det mye bedre i for eksempel den forrige landskampen mot Russland. Wales spilte hardt og tøft, og ga spissene få muligheter til å bevege seg, og spilte i tillegg hardt.

Dermed kan det fort være duket for Sigurd Rushfeldt og Tore André Flo i tiden fremover, selv om heller ikke den gamle Brasil-helten helt viste den samme klassen som en gang senket den femdoble verdensmesteren. Likevel var han den av nordmennene som var nærmest scoring, men hans skudd fem minutter før slutt ble blokket av en lynkjapp waliskisk fot.

Akkurat det var like greit, for en kamp som fortjener ingen vinner, noe det norske publikumet, drøyt 14.000 i stykket, gav klart uttrykk for på slutten.

- Jeg kan til en viss grad forstå dem, men jeg synes også de skal være fornøyde med at vi ikke taper kamper som denne, avslutter landslagssjefen ovenfor TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.