RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KLAR TALE: Lars Lagerbäck mener Norge har vært for snille.
KLAR TALE: Lars Lagerbäck mener Norge har vært for snille. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Lagerbäck: - Norge har vært for snille

Sist oppdatert:
Norges nye landslagssjef Lars Lagerbäck trekker fram Tyskland-kampen som et eksempel på at Norge ikke har gjort det vanskelig nok for motstanderne.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Lars Lagerbäck presenterte tirsdag sin første norske landslagstropp til møtet med Nord-Irland i Belfast neste helg.

Den rutinerte svensken får en av sine tøffeste oppgaver som trener når han skal forsøke å holde VM-drømmen i live for et sulteforet norsk fotballpublikum.

- For snille

Etter timesvis med videoanalyser er konklusjonen klar: Norge har framstått for snille.

- Jeg kan gi et konkret eksempel, sier Lagerbäck til Nettavisen når han blir bedt om å utdype.

- Når jeg ser Tyskland-kampen, ligger man veldig bra og velorganisert, men gir dem veldig mye tid og rom med ball. På en måte gjør Tyskland det utrolig bra, men de får så mye tid når de har ballen på Norges banehalvdel. Der synes jeg man er litt snill når man ikke går dit og gjør det litt vanskelig for dem.

(Artikkelen fortsetter under pollen)

Lagerbäck snakker om åpningskampen i den pågående VM-kvalifiseringen, som Norge tapte 0-3 på Ullevaal. Videre trekker han frem duellspillet som et punkt som må forbedres.

- Vi vet dette med en-mot-en-situasjoner ... Den statistikken går det ikke an å snakke bort. Vinner du flest en-mot-en-situasjoner, øker sjansene for å vinne kampen veldig mye. Der synes jeg også at man har vært litt snill i visse situasjoner.

- Nesten for mye for en gammel mann

Lagerbäck har inn mot Nord-Irland kampen sett seg ut i underkant av 40 spillere og gått grundig til verks for å plukke ut de 24 som kan prestere best.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FIKK MYE ROM: Toni Kroos og Tyskland fikk mye tid og rom på Norges banehalvdel på Ullevaal. Nå vil Lars Lagerbäck stramme opp og gjøre det vanskeligere å møte Norge.

Les også: Onsdagens Premier League-rykter

- I begynnelsen var det ganske mye planlegging for å få alt på plass, men vi plukket ganske kjapt ut 37 eller 38 spillere. De siste ukene nå har jeg sett flere kamper enn jeg har gjort i tilsvarende tidsrom noen gang. Det har nesten vært for mye for en gammel mann, men jeg vet hvilke spillere jeg har sett på i alle fall, fleiper han.

Den tidligere Island-treneren har gjort flere fascinerende observasjoner når han har gått gjennom kamper med nordmenn involvert ute i Europa.

- Det er fascinerende når man sitter og ser så mye at man ser hvordan prestasjonene kan pendle. Det er også interessant å se hvor bra en liga er kontra en annen liga. Det er også lett å se at det er lettere for en offensiv spiller i et topplag å gjøre det bra, sammenlignet med om man spiller for et bunnlag. Når man ser så mange kamper er det et inntrykk som forsterkes, selv om det er noe man har diskuert hele sin trenerkarriere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nordlie tror på «nytt» Norge

NRKs fotballekspert Tom Nordlie tror Lagerbäck allerede mot Nord-Irland vil sette sitt tydelige preg på det norske laget.

-  Spillestilen hans legger opp til det, med presshøyde og aggressivitet og mer direkte. Jeg tror det skaper et annet type kampbilde automatisk, sier Nordlie til Nettavisen.

- Tror du hovedfokus er å spille inn et lag til neste kvalik eller er det resultater som gjelder med en gang?

- Jeg tror neste kvalik er hovedmålet hans. Det er jeg nesten helt sikker på, men han prøver så lenge det er håp. Hvis han er i tvil, så tror jeg han slipper til spillere som Sander Berge og Gustav Valsvik, for å ha spillere veldig klare til neste kvalik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere