RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagerbäck om Holmen Johansen-valg: - Handler om treningssituasjonen

OVERRASKET MED KEEPERVALG: landslagstrener Lars Lagerbäck.
OVERRASKET MED KEEPERVALG: landslagstrener Lars Lagerbäck. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den norske landslagssjefen vil imidlertid ikke stenge døren for Rosenborgs André Hansen.

ULLEVAAL STADION / AKERSGATA (Nettavisen): Onsdag ble Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen tatt ut i den norske landslagstroppen av trener Lars Lagerbäck. Etter at Sten Grytebust måtte melde forfall, følte svensken at han trengte en ekstra keeper i troppen.

Fra før er Ørjan Nyland og Rune Jarstein en del av Norges tropp.

LES MER: Sørloth frustrert i Crystal Palace: - Hva får man gjort på ti minutter?

Forklarte valget

Tidligere i uken åpnet Lagerbäck for å kalle inn Rosenborg-keeper André Hansen, som i utgangspunktet har gitt seg på landslaget.

Oslogutten har storspilt den siste tiden, men ble ikke hentet inn i laget denne gang, selv om han har blitt beskrevet som en hjemmeværende reserve tidligere.

På en pressekonferanse begrunnet Lagerbäck valget med å hente inn Holmen Johansen i troppen, et valg som fikk mange til å stusse.

- Keeperne er vant med å være tre. Og Rune var litt sliten etter treningen tirsdag. Vi skal passe på at vi ikke blir utslitt på trening, derfor har vi hentet inn Eirik. Så det handler om treningssituasjonen, sier Lagerbäck.

- Om noe skulle skje i oppvarmingen, vil vi definitivt ha en keeper på benken, forklarer den norske landslagssjefen videre.

Han utelukker likevel ikke at Hansen kan bli hentet inn, om noe skulle skje med Jarstein slik at han ikke kan spille de kommende Nations League-kampene, men sier han ikke har tatt stilling til dette.

- Det har vi ikke bestemt enda. Det tar vi da, men jeg har lært at man ikke skal stenge noen dører, sier Lagerbäck om keeperne.

- Jevnt mellom flere

Når det gjelder Holmen Johansen, så spiller han til daglig hos Sandefjord, laget som ligger helt sist i Eliteserien. Han har 34 landskamper på aldersbestemte landslag, men ingen erfaring med spill på A-landslaget.

Lagerbäck er imidlertid ikke bekymret for at den ferske landslagskeeperen kan bli å finne på nest øverste nivå neste sesong - i OBOS-ligaen.

LES OGSÅ: Jarstein topper brøsen i Bundesliga: - Har vært bedre enn Manuel Neuer

- Jo høyere opp de spiller, jo bedre. Det er bedre å utvikle seg på så høyt nivå som mulig. Det var Frode (Grodås, keepertrener) som fikk bestemme mest denne gangen og det var jevnt mellom et antall målvakter. Dette er en løsning nå, så får vi se hva som skjer neste sesong, sier svensken.

- Men jeg vil selvsagt ha de så høyt opp som mulig, sier treneren.

Landslagssjefen legger imidlertid til at han ikke har noen betenkeligheter med å kalle inn en keeper som spiller i OBOS-ligaen i framtiden, om den aktuelle spilleren holder høyt nok nivå.

- Er han god nok, kan jeg ta ut en OBOS-keeper, sier han.

På benken for City

Holmen Johansen kom til Sandefjord i 2017, etter flere år i utlandet. Han gikk til Manchester City som unggutt tilbake i 2008 og har senere vært innom klubber som Scunthorpe United på lån og i New York City.

I 2012 trente keeperen med det norske landslaget da Espen Bugge Pettersen og Jarstein begge var ute, men han har aldri spilt en obligatorisk A-landslagskamp for det norske landslaget.

Nordmannen satt på benken da Manchester City vant Community Shield i England i 2012 og han var også på lån i Sandefjord i 2014, da klubben gikk til topps i 1. divisjon og rykket opp til Eliteserien.

Holmen Johansen har denne sesongen spilt 24 kamper i Eliteserien for Sandefjord. Klubben ligger helt sist på tabellen etter 25 runder.

Norge møter Slovenia hjemme på Ullevaal Stadion hjemme lørdag 13. oktober, før Bulgaria gjester nasjonalarenaen tirsdag 16. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere