RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lagerbäck vil luke bort passiviteten

Landslagstrener Lars Lagerbäck og Mohammed Elyounoussi på treningsfeltet. Lagerbäck er ute etter å revansjere 0-2-tapet mot Makedonia lørdag. Tirsdag venter Slovakia borte.
Landslagstrener Lars Lagerbäck og Mohammed Elyounoussi på treningsfeltet. Lagerbäck er ute etter å revansjere 0-2-tapet mot Makedonia lørdag. Tirsdag venter Slovakia borte. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagssjef Lars Lagerbäck bruker ord som «attityd» og «holdning» når Norge skal revansjere 0-2-tapet mot Makedonia i kampen mot Slovakia tirsdag.

Svensken fikk se et blekt Norge tape 0-2 mot Makedonia lørdag. Tapet kommer ikke lenge etter 0-6-fadesen hjemme mot Tyskland i VM-kvalifiseringen.

På pressekonferansen mandag var passivitet og konsentrasjon stikkord etter de to svake kampene.

– Vi tok opp dette med passivitet. I kveld kommer de (spillerne) til å få høre hva passivitet betyr for hvordan vi ønsker å spille, sa landslagssjefen på spørsmål fra NTB om hvordan han har jobbet med spillerne etter spesielt de to tapene der Norge ikke har spilt godt.

Han fortalte videre at passiviteten slår inn når spillerne tar gale avgjørelser, og at det mentale har mye å si.

– Det er her oppe det sitter, sa svensken og pekte på hodet før han ramset opp «attityd» og «holdning» som viktige begreper for de norske spillerne.

Lagerbäck opplyste at Gustav Valsvik sliter med en sår hals. Tirsdagens landskamp skal imidlertid ikke være i fare for midtstopperen.

Den norske landslagssjefen varsler flere bytter på laget som skal møte Slovakia. Martin Ødegaard og Morten Thorsby har som kjent reist tilbake til U21-landslaget.

- Det blir nok fire eller fem endringer, sier svensken.

Misset playoff

Slovakia gikk som eneste toer i VM-kvalifiseringen ikke videre til playoff. Laget endte på annenplass i gruppe F med 18 poeng, men etter at poengene mot det dårligste laget i gruppen ble strøket, endte slovakene med 12 poeng. Det var ett poeng færre enn Irland som i disse dager kjemper om VM-plass på bekostning av Danmark.

Lagerbäck roser spesielt de slovakiske kantspillerne. Samtidig vet han at stjernespilleren Marek Hamsik vil være plassert sentralt i banen og utgjøre en trussel mot Norge.

– Normalt sett har de to kanter som er dyktige én mot én. Hamsik er mer i en fri rolle. Han er en veldig god spiller, men jeg opplever Slovakia som helhet som et veldig godt lag, konkluderer han.

På spørsmål om hva han synes om det som gror under seniornivå på landslaget, kunne han opplyse at han har sett flere interessante spillere på aldersbestemt nivå.

– Jeg har sett flere U21-kamper og så også G16-landslaget da det spilte på Island. Der synes jeg det var flere interessante spillere.

Det var ikke poeng som gikk tapt da Norge røk 2-0 mot Makedonia i en privatlandskamp i Skopje lørdag, men Kjetil Rekdal er like fullt bekymret.

Det er først og fremst én ting som skremmer VM-helten fra 1994 og 1998.

- Det som er mest skremmende er at vi mangler folk som tar tak i kampen når vi sliter. Det kommer igjen og igjen. Ikke hver kamp, men det kommer tilbake hele tiden. Vi må få resultater i vanskelige kamper og. Når ting ikke fungerer må vi klare å klore oss tilbake til en uavgjort, sa Rekdal til Nettavisen etter kampen.

Les hele intervjuet med den tidligere landslagskapteinen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere